Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: iOS multiefekt za gitaru dobio bežične pedale
Članak
Objavljeno: 24.01.2013. 11:23

AirTurn BT-105 

VIDEO: iOS multiefekt za gitaru dobio bežične pedale

Novi iOS gitarski i bass Multi-FX sustav za Appleove uređaje obogaćen je bežičnim Air Turn pedalama.

VIDEO: iOS multiefekt za gitaru dobio bežične pedale

Ako se bavite sviranjem električne ili bass gitare, morate posjedovati barem neki efekt koji će vašem sviranju dati specifičan zvuk. Za to postoje pedale s po jednim ugrađenim efektom, no svaki gitarist ili basist koji drži imalo do sebe radije će posegnuti za nekim multiefektom koji će mu u jednom uređaju pružiti sve željene efekte poput Flangera, Chorusa, Reverba, Wah-Waha, Compressora/Sustainera, te naravno različitih distorzija, koje postavljate između instrumenta i pojačala.

Obzirom da su ti uređaji prilično skupi, postoje i softverske inačice, koje koriste čipove vaših gadgeta, a među najpoznatijima je program JamUp PRo XT za iOS uređaje, pomoću kojeg vaš iPhone ili iPad možete pretvoriti u nešto znatno korisnije od običnog gadgeta za komunikaciju, surfanje, posao i igranje (šalimo se naravno).

Jedini problem je do sada bio u tome što za taj sustav niste imali nožne prekidače (foot switcheve), koji su obavezna stvar, jer bez njih ne možete na nekom koncertu mijenjati efekte usred neke pjesme bez prekidanja sviranja, jer vam je za to bilo potrebno osloboditi jednu ruku, obzirom da gaženje po iPadu nije preporučljiva opcija.

Stoga se JamUp PRo XT softver do sada koristio isključivo za svrhe vježbanja sviranja ili eventualno u kućnim studijima.

No na ovogodišnjem NAMM sajmu (National Association of Music Merchants exhibition), koji se upravo održava u kalifornijskom gradu Anaheimu, predstavljen je AirTurn BT-105 sustav s dvije ATFS-2 bežične Bluetooth pedale koji možete kupiti za 119.95 dolara, ili s 4 pedale za 159 dolara, čime kombinacija multiefekta i pedala vaš iPad pretvara u "ozbiljan" gitarski/bass multiefekt.

AirTurn BT-105 posjeduje punjivu bateriju koja vam, kako tvrde, omogućuje 100 sati kontinuiranog korištenja, te ju podržava svaki iPad, iPhoneovi 3GS (i noviji), te iPod touch.

VIDEO: AirTurn BT-105

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->