Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametne klizaljke treniraju hokejaše
Članak
Objavljeno: 25.11.2022. 15:18

Scorched Ice 

VIDEO: Pametne klizaljke treniraju hokejaše

Scorched Ice senzori za praćenje performansi kompatibilni su s većinom klizaljki na tržištu.

VIDEO: Pametne klizaljke treniraju hokejaše

Kanadska tvrtka Scorched Ice Inc. razvila je senzorske uređaje za klizaljke koji su dizajnirani su uz pomoć profesionalnih hokejaša kao što su Mark Messier, Cassie Campbell-Pascall i Mike Rogers.

sensor_alone_no_ccm

U svakom se kompletu nalaze dva vodootporna senzora koji se mogu zakačiti po jedan na svaku klizaljku. Unutar svake jedinice nalaze se žiroskop, akcelerometar, senzor temperature, senzor tlaka, Wi-Fi antena, Bluetooth antena i punjiva baterija.

skate_with_sensor

Ova elektronika kontinuirano nadzire i bilježi pokrete klizača, nagib prstiju, kotrljanje ruba i ubrzanje za svako stopalo, prenoseći neobrađene podatke na online poslužitelj, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Taj poslužitelj analizira informacije pomoću algoritama koji se temelje na strojnom učenju. Unutar jednog do tri sata (ovisno o brzini interneta i dostupnosti poslužitelja) obrađeni podaci isporučuju se aplikaciji na uparenom pametnom telefonu. Informacije su podijeljene u pet ključnih metrika: intenzitet, broj koraka, dinamika koraka, snaga i aktivnost.

app_pic3-1536x998

Igrači i njihovi treneri tada mogu koristiti te povratne informacije kako bi vidjeli za koja su područja potrebna poboljšanja i kako bi pratili njihov napredak tijekom vremena. Također je moguće konzultirati se s profesionalnim igračima, trenerima i drugim korisnicima, ili sudjelovati u izazovima putem online zajednice kojoj se pristupa putem aplikacije.

coach_looking_phone_sm-2048x1366

Pod pretpostavkom da senzori Scorched Ice stignu u maloprtodaju, jedan set (par) će vas koštati oko 375 američkih dolara, u što je uključeno i godinu dana besplatne obrade podataka. Ovisno o odabranom paketu, nakon tog razdoblja naknade za podatke će se kretati između 7 i 20 dolara mjesečno.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Scorched Ice
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->