Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Optimus robot nas nije impresionirao
Članak
Objavljeno: 03.10.2022. 15:56

Tesla AI Day 

VIDEO: Optimus robot nas nije impresionirao

Muskov humanoidni robot koji je podigao puno prašine pokazao se velikim hypeom bez pokrića.

VIDEO: Optimus robot nas nije impresionirao

Napokon smo imali priliku pratiti događanje Tesla AI Day 2022., na kojem su Muskovi inženjeri prikazali najzanimljivije novosti na području robotike i autonomnih sustava. Na žalost po 3 sata utrošenog vremena, možemo reći da nismo bili previše impresionirani, a posebno nas je razočarao dogo iščekivani humanoidni Optimus robot, za kojeg Musk i ekipa vjeruju da će nas jednog dana zamijeniti u brojnim poslovima i prodavat će se po prihvatljivoj cijeni ispod 30 tisuća dolara.

Musk je prije izlaska robota na pozornicu "priznao" da je prošlogodišnji model bio "fake", jer se radilo o čovjeku obučenom u robota, a kada je "pravi" Optimus napokon izašao pred publiku ostali smo prilično zbunjeni i razočarani.

Ako imate vremena i živaca pogledati čitavo Tesla AI Day događanje samo izvolite jer ćete možda pronaći i nešto zanimljivo, ali tek nakon što odgledate Optimusa koji je zapravo sve pokvario odmah na početku.

Prepun metala i žica jedva je došepesao na pozornicu, malo mahnuo rukama i potom je ubrzo ugašen, jer su se Musk i ekipa očito plašili da bi se svaki čas mogao srušiti (tako je i izgledao), kao što možete vidjeti u ovom videu.

Prema svemu viđenom radi se o robotu koji je trenutno negdje u fazi Boston Dynamicsovog Atlas robota prije 5 ili više godina, a Musk i ekipa su se jako (i neuvjerljivo) mučili objasniti po čemu je njegova mehanika i umjetna inteligencija posebno napredna, jer to nismo mogli vidjeti na prezentaciji.

Drugim riječima, ispostavilo se da je hype oko Optimusa bio samo hype, jer ova demonstracija prototipa nije ni približno bila atraktivna kao prijašnje Muskove demonstracije svemirskih letjelica i električnih automobila. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Optimus Tesla AI Day 2022
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->