Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Najubojitiji tenk ikada izvodi bojevu paljbu
Članak
Objavljeno: 29.04.2024. 16:01

RBSL 

VIDEO: Najubojitiji tenk izvodi bojevu paljbu

U Njemačkoj se provode testovi bojevog gađanja tenkom Challenger 3, za kojeg kažu da je najubojitiji tenk svih vremena.

VIDEO: Najubojitiji tenk ikada izvodi bojevu paljbu

Vojska Velike Britanije na poligonu u Njemačkoj je započela test bojeve paljbe najnovijim tenkom Challenger 3, za koji britanski ministar obrane James Cartlidge kaže da je najubojitiji tenk ikada koji je imala britanska vojska.

Uz naprednu sposobnost preživljavanja i razornu vatrenu moć, Challenger 3 se može pohvaliti impresivnim nizom najsuvremenije tehnologije.

Challenger 3

Pucanje je održano u sjevernoj Njemačkoj, nakon jučerašnjeg posjeta premijera Rishija Sunaka Berlinu gdje je najavio zajedničko nastojanje da se razviju topnički sustavi na kotačima s daljinskim upravljanjem od 155 mm, koji će biti ugrađeni u vozila Boxer.

Challenger 3 isporučuje Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) prema ugovoru vrijednom 800 milijuna funti, kojim je stvoreno gotovo 300 radnih mjesta, uključujući 130 inženjera i 70 tehničara.

Testna gađanja su uključivala prve projektile iz tenka Challenger 3 koji su gađali mete s različitih udaljenosti kako bi se osigurala točnost, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Challenger 3 je vrlo impresivan, vrhunski tenk. To će biti ključno za borbenu sposobnost vojske i doprinos Ujedinjenog Kraljevstva NATO-u, dok će djelovati kao sredstvo odvraćanja za naše protivnike", izjavio je ministar obrane, James Cartlidge.

Kao glavni borbeni tenk britanske vojske, Challenger 3 će ostati u službi najmanje do 2040. godine, a uključuje najsuvremeniju kupolu sa snažnijim topom s glatkom cijevi, koji je kompatibilan s najsmrtonosnijim dostupnim NATO streljivom, kao i poboljšane senzore, napredni oklop i sustav aktivne zaštite.

Vezani sadržaji
Ključne riječi RBSL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->