Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nadzvučni putnički letovi u Sjevernoj Karolini
Članak
Objavljeno: 28.01.2022. 11:55

Boom Supersonic 

VIDEO: Nadzvučni putnički letovi u Sjevernoj Karolini

Boom Supersonic gradi novi zrakoplov u svojoj supertvornici i planira ga uvesti u zračni putnički promet kroz 4 godine.

VIDEO: Nadzvučni putnički letovi u Sjevernoj Karolini

Nakon silaska Concordea s neba 2003. godine, zračni promet je ostao bez nadzvučnih zrakoplova, no uskoro će se to promijeniti, jer bi zrakoplovi tvrtke Boom Supersonic do 2024. godine trebali započeti prevoziti putnike na raznim destinacijama u svijetu. Njihov zrakoplov koji će omogućiti letove od Londona do New Yorka za 3,5 sata, gradit će se u novoj tvornici "Overture Superfactory".

BS1

Na događanju održanom u Greensborou, guverner Sjeverne Karoline, Roy Cooper i predsjednica Boom Supersonica, Kathy Savitt, bivša direktorica Amazon Web Servicesa, objavili su otvaranje "supertvornice" koja će dovesti do čišćih i bržih putničkih zrakoplova, što će dovesti do stvaranja više od  1.760 dobro plaćenih poslova, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Mada je testni zrakoplov Boom Supersonica već izgrađen, još nije poletio jer se čeka ugradnja motora koje će osigurati Rolls-Royce, nakon čega će u Sjevernoj Karolini započeti prvi letni testovi koji bi trebali omogućiti novo doba nadzvučnih putničkih zrakoplova.

BS2

Inače, zanimljivo je da je američki avioprijevoznik United Airlines već "bezecirao" 50 zrakoplova tvrtke Boom Supersonic, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->