Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ibanez napravio ludu gitaru s tri vrata
Članak
Objavljeno: 23.01.2022. 14:31

Ibanez Hydra 

VIDEO: Ibanez napravio ludu gitaru s tri vrata

Hydra je nova Ibanezova gitara napravljena specijalno kako bi je mogao koristiti čuveni Steve Vai.

VIDEO: Ibanez napravio ludu gitaru s tri vrata

Električne gitare s više vratova nisu novost u svijetu glazbe, pa smo već mogli vidjeti takve otkvačene instrumente od Luce Stricagnolija, Ricka Nielsena i Manzer Pikassoa, a nakon 5 godina razvoja sada jednu u "čudovišnom" stilu s tri vrata predstavlja i poznati proizvođač Ibanez.

Gitara pod nazivom Hydra specijalno je izrađena kako bi je mogao koristiti Steve Vai na snimanju svojeg predstojećeg albuma Inviolate. Iz tijela gitare izlaze tri vrata, među kojima prvi dolazi s 12 žica i djelomično ima pragove, a djelomično nema, dok drugi ima 7 žica, a treći dolazi s 4 bas žice, među kojima prve dvije nemaju pragove.

Slider_1170x780px_IS

Kako bi Steve Vai imao dodatne žice na kojima može interpretirati svoje umijeće, na gitari se nalazi i mini harfa s 13 žica.

Ludi instrument sadrži kombinaciju single-coil, humbucker, piezo, MIDI i sustainer magneta (pickupa) s različitim vrstama faznih razdvojnika, a potpunom steampunk izgledu pomažu tri ugrađene vakuumske cijevi, osvijetljeni gumbi, VU-meter i brojni metalni detalji i mountovi koji imaju svoju praktičnu i dekorativnu svrhu.

Hydra

Pored svega toga gitara ima i brojne priključke koji se obično ne mogu naći na električnim gitarama, uključujući ethernet port za spajanje na internet mada nam nije potpuno jasno koja mu je svrha, a tu su i neke čudne stvarčice pod nazivima Climax Regulator, Seducer i Dragonizer, čije funkcije ne objašnjavaju, no Steveu će sigurno dobro doći.

Koliko god bizarno izgledala, gitara u cijelosti služi za sviranje a ne samo za pokazivanje, a kakvi sve tonovi iz nje izlaze zahvaljujući jednom od najvećih živućih gitarista današnjice možete čuti iz pozadinske glazbe u ovom videu.

Kako Steve svira Hydru otkrit ćemo uskoro kad počne s koncertima i spotovima kojima će promovirati novi album. Jedva čekamo vidjeti kako Steve koristi Climax Regulator.

Zasad nije poznato hoće li Ibanez pokrenuti serijsku proizvodnju Hydri, kao što je bilo slučaj s nekim drugim njegovim "čudnim" instrumentima s potpisom Stevea poput čuvenog "signature" modela s "ručkom" JEM777 na kojem i danas sviraju brojni gitaristi. Ova gitara je vjerojatno prekomplicirana za serijsko štancanje, no nikad se ne zna. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->