Nalazite se
  • Pop Tech
  • Steam Deck će imati Epicov anticheat softver
Članak
Objavljeno: 24.01.2022. 15:13

Valve 

Steam Deck će imati Epicov anticheat softver

Developeri će moći vrlo jednostavno implementirati EAC softver u svoje igre bez prerade svojeg SDK.

Steam Deck će imati Epicov anticheat softver

Nakon dugo godina razvoja i više odgoda iz raznoraznih razloga, Valveova ručna konzola Steam Deck se napokon nalazi pred lansiranjem te će se na tržištu naći u veljači ove godine po cijeni od 419 eura.

Valve nastoji misliti na sve detalje kako bi budućim korisnicima omogućio ugodno i fluidno igranje, a posebno se odlučio posvetiti problemu koji je posebno izražen u PC gamingu, varanju u igrama.

Kako bi cheaterima otežao varanje, Valve je developerima igara omogućio da u svoje igre implementiraju Epicov anti-cheat softver EAC koji je sada podržan i od strane Steam Deck konzole.

Valve kaže da ugradnja EAC-a developerima neće predstavljati nikakav problem jer je implementacija vrlo jednostavan proces.

"Razvojni programeri neće morati ažurirati svoju verziju SDK-a niti unositi druge promjene koje oduzimaju mnogo vremena", navodi Valve u svojem priopćenju.

Zasad još nije poznato hoće li na dan lansiranja EAC-om već biti zaštićeni popularni multiplayer naslovi poput  PUBG-a i Rainbow Six Siegea, ili će anti-cheat softver dobiti u kasnijim nadogradnjama.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Valve Epic EAC Steam Deck
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->