Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mikroskop za smartfon s povećanjem do 800x
Članak
Objavljeno: 15.11.2020. 13:17

iMicro Q2 

VIDEO: Mikroskop za smartfon s povećanjem do 800x

Ovaj sićušni mikroskop možete jednostavno montirati na svaki pametni android ili iOS telefon.

VIDEO: Mikroskop za smartfon s povećanjem do 800x

Kanadska tvrtka QingYing E&T iz Burlingtona, na Kickstarteru je uspješno "crowdfundala" svoj novi proizvod, mikroskop za pametne telefone iMicro Q2, koji omogućuje povećanje do 800 puta i oštru sliku, a težak je samo pola grama i debljine od samo 2,3 mm.

Za ovaj sićušni mikroskop koji se može montirati na sve Android i iOS telefone kažu da donosi vrlo mala izobličenja te je usporediv sa stolnim mikroskopima koji su višestruko skuplji. Dolazi s moćnom rezolucijom do 1 mikrona i vrlo je jednostavan za upotrebu, pa ga možete montirati na telefon po sistemu "stick and play", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Proizvođač navodi da su za testiranje promatrali uvećanja Intelovih procesora, niti konca, ljudsko tkivo i podvrgli ga testu razlučivosti pod nazivom USAF 1951 uz iPhone telefon. Intervali između testnih ispitnih linija testa iznose 2,19 mikrometara, a kako se na testu vide najfinije ispitne linije sedme skupine, to je znak da je razlučivost mikroskopa doista izvrsna, pa se u optičkim performansama iMicroQ2 može uspoređivati sa stolnim mikroskopom, a velika mu je prednost što je jako jednostavan za korištenje pa se fokusira tako da svoj telefon uperite prema objektu koji želite promatrati i on će ga automatski izoštriti, nakon čega možete mijenjati povećanja od 100 do 800 puta.

Obzirom da ga nismo imali priliku testirati, ne možemo reći je li doista tako kvalitetan, ali mnogi ljudi su očito proizvođaču povjerovali, jer je umjesto traženih 10.000 dolara, na Kickstarteru uspio prikupiti čak 227.638 dolara i to 34 dana prije isteka kampanje.

Ukoliko ga želite naručiti, putem Kickstartera ga možete kupiti za 30 dolara (cca 190 kuna), a isporuke će krenuti širom svijeta u ožujku 2021. godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->