Nalazite se
  • Pop Tech
  • Rusija provodi casting za prvi igrani film u svemiru
Članak
Objavljeno: 07.11.2020. 12:53

Izazov 

Rusija provodi casting za prvi igrani film u svemiru

Rusi traže glumicu koja će glumiti u prvom igranom filmu koji će se snimati na ISS-u.

Rusija provodi casting za prvi igrani film u svemiru

Svemirska agencija Roscosmos, ruska televizijska kuća Channel One i filmska producentska kuća Yellow, Black and White, uskoro bi trebali objaviti javni poziv za casting prvog igranog filma koji će biti snimljen u svemiru. Za razliku od NASA-e i američkih filmskih producenata iz Hollywooda koji bi htjeli da se u svemiru snimi film s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, Rusi traže glumicu koja će tumačiti glavnu ulogu.

U vijesti koju donosi ruska novinska agencija TASS, kaže se da su ruska svemirska agencija i producentske kuće dugo razmatrali dva scenarija za film koji će biti snimljen na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Jedan je uključivao dvoje glumaca-kozmonauta, muškarca i ženu, dok je za drugi potrebno u svemir lansirati samo glumicu.    

Nakon dugotrajnih rasprava, odlučeno je da bi ženski glavni lik bio puno prihvatljiviji za snimanje filma, pa će se za casting moći prijavljivati isključivo pripadnice ljepšeg spola.

Što se radnje filma tiče, ona se za sada još uvijek drži u tajnosti, no poznato je da će se raditi u svemirskoj drami s radnim naslovom "Challenge" (Izazov) i da bi snimanje trebalo započeti u jesen 2021. godine.

TASS kaže da će uz glumicu odabrati i njezinu dublerku i da morati proći trening u školi za kozmonaute, a za let u svemir će morati dobiti dozvolu od letačke komisije Roscosmosa.

Također navode da su čuli da će uz glumicu u svemir putovati i redatelj Klim Shipenko, koji to nije demantirao, ali je rekao da bi rado volio snimati film u svemiru.

Kako se čini, predstoji nam nova svemirska utrka između Amerikanaca i Rusa, ovoga puta u obliku filmske umjetnosti. Možda bi za detant bilo najbolje da se u svemiru istovremeno nađu oboje, odnosno Tom Cruise koji će se zaljubiti u lijepu rusku kozmonauticu, a potom će se oboje boriti za puko preživljavanje nakon nekog velikog udesa. Doduše, to bi malo previše podsjećalo na Gravitaciju, ali ne bismo imali ništa protiv. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->