Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Lokot s otključavanjem otiskom prsta
Članak
Objavljeno: 29.01.2016. 14:36

TappLock 

VIDEO: Lokot s otključavanjem otiskom prsta

Ovaj pametni lokot se otključava na isti način kao pametni telefoni s biometrijskim senzorom.

VIDEO: Lokot s otključavanjem otiskom prsta

Ukoliko volite gubiti ključeve, a pamćenje šifri vas također ne služi najbolje, zatrebate li pouzdani lokot kojim ćete vezati bicikl, zaključavati ormarić na poslu ili ladicu s kompromitirajućim materijalima kod kuće, sada možete nabaviti TappLock, lokot koji na sebi ima biometrijski sustav za otključavanje otiskom prsta.

Tvrtka Pishon Lab koja je upravo lansirala crowdfunding kampanju i gotovo odmah skupila traženi iznos, navodi da baterija lokota s jednim punjenjem traje 6 mjeseci, a zahvaljujući aplikaciji za Android ili iOS, možete ga otključati i telefonom. Pored toga, aplikacija će vam omogućiti pohranjivanje do 100 otisaka prstiju, kako bi lokot mogli koristiti vaši prijatelji. Valja naglasiti da ovo nije prvi lokot s biometrijskim senzorom koji smo vidjeli, no Pishon Lab tvrdi da je najsigurniji, jer za čitanje otiska koristi napredni FPC 1020 senzor kakav možete naći u high-end telefonima poput Huawei Mate 7, a kao prednost također navode i brzinu otključavanja od samo 0,8 sekundi, te ugrađeni alarm koji se oglašava ukoliko netko "precvika" lokot ili počne prčkati po njemu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Ukoliko mislite da bi vam ovaj lokot dobro došao, putem Indiegogoa ga možete naručiti za 29 dolara (205 kn), no ako ga kupite za vezanje bicikla, nemojte zaboraviti nabaviti i debeli lanac. 

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->