Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Lancia predstavila svoj prvi električni auto
Članak
Objavljeno: 03.02.2024. 08:27

Lancia Ypsilon 

VIDEO: Lancia predstavila svoj prvi električni auto

Prvi električni auto tvrtke Lancia, nastao je u suradnji s dizajnerima iz elitnog studija Cassina.

VIDEO: Lancia predstavila svoj prvi električni auto

Lancia i Cassina predstavili su električni auto Lancia Ypsilon Edizione Limitata Casina, prvi električni auto Lancije, koji će se izraditi u limitiranoj seriji od 1906 komada, što je simbolična brojka koja označava 1906. godinu kada je pokrenuta Lancia.

desktop (3)

Mada Lancia ne iznosi previše tehničkih detalja o svojem prvom električnom autu, kaže da je inspirirana legendarnim stražnjim LED svjetlima, jasnim hommageom radikalnom duhu branda i legendarnim automobilom Lancia Stratos, ikoni u svijetu relija. Ova svjetla uokviruju novi Lancia logotip, inspiriran fontom koji podsjeća na talijansku modnu izvrsnost, usko povezanu s naslijeđem naše marke. Nova značajka dizajna je dodatak slova 'Y', vodoravno integriranog unutar krugova svjetala.

desktop (1)

CEO Lancije Luca Napolitano promovira novi auto kao spoj tradicije s novom tehnologijom i vrhunskim dizajnom, kao što možete pogledati u ovom videu.

Lancia kaže da će Ypsilon imati domet do 403 km s jednim punjenjem baterija i doći će sa sustavom brzog punjenja Free2Move Charge.

U unutrašnjosti kabine nalazi se SALA (Sound Air Light Augmentation) infotainment sustav, opremljen s dva standardna HD zaslona i centraliziranom kontrolnom pločom za audio, klimu i rasvjetu. "Omogućuje vam da bez napora prilagodite atmosferu u automobilu, bilo jednostavnom gestom ili glasom", navodi Lancia.

desktop (2)

Osim ovoga za sada još nisu poznati nikakvi drugi detalji, što znači da nisu objavili ni kada bi se mogao naći na prometnicama, niti koliko će mu biti cijena. Obzirom da se radi o limitiranoj seriji, za očekivati je da neće biti jeftin.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lancia Cassina
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->