Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Korg predstavio prvi akustični sintesajzer
Članak
Objavljeno: 13.05.2023. 18:46

Korg Berlin 

VIDEO: Korg predstavio prvi akustični sintesajzer

Acoustic Synthesis_phase5 je prvi instrument koji dolazi iz Korgove eksperimentalne grupe za istraživanje i razvoj.

VIDEO: Korg predstavio prvi akustični sintesajzer

Na Superbooth 2023 sajmu sintesajzera i profesionalne audio opreme u Berlinu, među 200 izlagača iz 34 države, našao se i Korg Berlin, odnosno njegova eksperimentalna grupa za istraživanje i razvoj, koja je predstavila prototip svojeg prvog instrumenta, akustičnog sintesajzera po nazivu Acoustic Synthesis_phase5.

Mada se sintesajzer taško može zamisliti kao akustični instrument, ovo je upravo to, što znači da nema napajanja, elektronike i oscilatora, već zvuk nastaje fizičkim djelovanjem na akustične metalne rezonatore nalik na glazbene vilice, koje proizvode vrlo čist (sinusoidni) zvuk određene frekvencije te se koriste za ugađanje instrumenata. 

To znači da će zvukovi koje stvarate pritiskom na gumbe ili djelovanjem na prekidače uređaja stvarati metalne vilice, a sintetski dio dolazi od magneta unutar uređaja koji mu omogućuju da drži samo osnovnu notu, osnovnu notu i prizvuke, ili samo prizvuke koji se također mogu modulirati, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Akustični sintesajzer se u ovakvom obliku vjerojatno nikada neće naći u prodaji, no ako Korg nanjuši da postoji tržište za njega, možda bi ga jednog dana mogao komercijalizirati, ili njegovu tehnologiju ugraditi u neke druge proizvode, recimo hibridne sintesajzere koji će imati kombinaciju elektronske i akustične tehnologije.

U svakom slučaju nama se ovo čini genijalnom inovacijom Maximiliana Resta i Tatsuye Takahashija, osnivača Korgove eksperimentalne grupe za istraživanje i razvoj, za koje vjerujemo da ćemo puno toga čuti u budućnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->