Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kako Hyundai rješava paralelno parkiranje
Članak
Objavljeno: 12.05.2023. 14:57

e-Corner 

VIDEO: Kako Hyundai rješava paralelno parkiranje

Hyundai je na javnoj prometnici testirao svoj e-Corner sustav za paralelno parkiranje i okretanje na mjestu.

VIDEO: Kako Hyundai rješava paralelno parkiranje

Svi znamo koliko muke može stvoriti parkiranje kada svoj auto želite uglaviti između dva vozila koja su vam ostavila tek poneki centimetar prostora. Zahvaljujući svojem eksperimentiranju s roverima koji bi se jednog dana mogli naći na Mjesecu ili Marsu, Hyundai je razvio "e-Corner System", u kojem se sva četiri kotača mogu okretati za 90 stupnjeva, što omogućuje vozilu bočnu vožnju pod pravim kutom, čime paralelno parkiranje postaje dječja igra.

Nakon testiranja tehnologije u svojim pogonima, Hyundai ju je ugradio u svoj IONIQ 5 automobil te započeo s demonstracijom na javnim prometnicama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Sustav je odmah privukao veliku publiku, demonstrirajući kretanje budućnosti, poput paralelnog parkiranja u skučenom prostoru samo podešavanjem kuta kotača i povlačenja iz slijepe ulice okretanjem za 180°.

Hyundaijev e-Corner System omogućuje da se sva četiri kotača okrenu za 90 stupnjeva kako bi se izvodila paralelna kretanja, a također nudi i "nulti okret", rotirajući prednje kotače unutra dok se stražnji kotači okreću prema van kako bi izvršili okretanje vozila na mjestu za 360 stupnjeva.

Cheon Jae-seung, voditelj FTCI (Future Technology Convergence Instituta) u Hyundai Mobisu rekao je: "Mi idealiziramo sustav e-Corner kako bismo zadovoljili zahtjeve za budućom mobilnošću. Osigurat ćemo različite vrste prilagođenih rješenja za mobilnost koja se mogu primijeniti u autonomnoj vožnji".

Za sada nije poznato planira li Hyundai u skoroj budućnosti ugrađivati e-Corner tehnologiju u serijska vozila koja ćete doista moći kupiti. Nadamo se da sve neće ostati na prototipu jer je ovo jedna od najkorisnijih tehnologija koje trebaju današnjim zagušenim gradskim prometnicama i parkiralištima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hyundai e-Corner
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->