Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hitna pomoć testira jet suit odijelo
Članak
Objavljeno: 29.09.2020. 14:53

Hitna pomoć 

VIDEO: Hitna pomoć testira jet suit odijelo

Djelatnici hitne pomoći britanske gorske službe spašavanja proveli su testiranje u nacionalnom parku Lake District.

VIDEO: Hitna pomoć testira jet suit odijelo

Tvrtka Gravity Industries i zračna hitna pomoć britanske gorske službe spašavanja GNAAS (Great North Air Ambulance Service), uspješno su proveli testiranje jet suit odijela za potrebe bolničara i liječnika za hitne intervencije u brdskim akcijama spašavanja.

Testiranje se provodilo u nacionalnom parku Lake District na sjeverozapadu Engleske, a direktor operacija u GNAAS službi Andy Mawson bio je jako oduševljen viđenim. "Bolničari sada na intervenciju mogu stići za 90 sekundi na mjesta do kojih bi im inače trebalo 30 minuta", rekao je Mawson i dodao da bi ovakve intervencije bile korisne za desetke pacijenata svakog mjeseca unutar kompleksnog no geografski prilično malog područja nacionalnog parka.

Odijelo razvijeno od tvrtke Gravity na sebi ima dva mala motora na rukama i jedan na leđima, što omogućuje korisnicima jednostavno upravljanje pomicanjem ruku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mawson kaže kako bi u slučaju da ovo zaživi, bolničari u budućnosti na intervencije mogli nositi osnovnu opremu za pružanje prve pomoći, uključujući opremu za zaustavljanje krvarenja, sredstva protiv bolova i defibrilator za slučajeve zastoja srca.

Nakon pružanja prve pomoći i stabilizacije pacijenta pozvat će helikopter koji će odvesti unesrećenu osobu u bolnicu na dalju obradu. Time bi hitna pomoć dobila ono što je od neprocjenjive važnosti za takve akcije - dovoljno vremena za spašavanje mnogih života koji se nažalost svake godine izgube zbog nemogućnosti brzog pružanja medicinskih intervencija na teškom terenu. 

Vjerujemo da bi ovo jako dobro došlo i volonterima Hrvatske gorske službe spašavanja pa se nadamo da će netko od njih pročitati ovaj članak.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->