Nalazite se
  • Pop Tech
  • Prvi električni BMW M temeljen na i4
Članak
Objavljeno: 28.09.2020. 14:52

BMW M 

Prvi električni BMW M temeljen na i4

Prvi BMW-ov električni auto M branda na tržište će stići iduće godine.

Prvi električni BMW M temeljen na i4

BMW-ova "motosportska" divizija BMW M, najavila je razvoj svojeg prvog električnog automobila koji se temelji na nadolazećem i4 električnom autu (slika gore).

CEO BMW M divizije Markus Flasch izjavio je da će novi auto biti predstavljen tijekom iduće godine i naći će se unutar tvrtkinog "performance" segmenta.

Za očekivati je da će novo vozilo biti više sportsko u odnosu na standardni i4, no neće biti usporedivo s "high-performance" modelima poput BMW M3 i M4. Flasch kaže da postojeće baterijske tehnologije još uvijek nemaju mogućnost napajanja BMW-ovih "performance" automobila i da će im stoga trebati još neko vrijeme razvoja dok to ne omoguće.

"Najveća poteškoća je omogućiti da težina baterije na električnom autu ne utječe na M specifikacije ili M dinamiku", navodi Flesch, koji očito nije dobro proučio kako to radi Rimac.

BMW je već objavio da će standardni i4 imati motor od 390 kW i moći će ubrzavati od nule do stotke za 4 sekunde. Ponuditi će maksimalnu brzinu od 200 km/h s baterijskim paketom od 80 kWh i imat će doseg od 600 km s jednim punjenjem. Zasad nije poznato kakve će biti specifikacije M inačice.

Vezani sadržaji
Ključne riječi električni auto BMW M i4
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->