Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Futuristički gadget za zvuk bez zvučnika i slušalica
Članak
Objavljeno: 14.11.2020. 11:28

SoundBeamer 

VIDEO: Futuristički gadget za zvuk bez zvučnika i slušalica

Uređaj izraelske tvrtke prati vašu poziciju i šalje vam ultrazvučne valove koji formiraju zvučne mjehure oko vaših ušiju.

VIDEO: Futuristički gadget za zvuk bez zvučnika i slušalica

Izraelska tvrtka Noveto razvila je tehnologiju koja omogućuje personalizirano slušanje glazbe bez korištenja zvučnika ili slušalica. Njihov prvi prototip gadgeta pod nazivom SoundBeamer 1.0 locira i prati pozicije korisnikovih ušiju i potom šalje zvučne valove koji stvaraju takozvane zvučne mjehure oko svakog uha.

Na taj način moći ćete slušati glazbu, zvuk iz video igara ili TV programa bez slušalica i nećete ometati nikog u svojoj blizini jer će zvuk biti personaliziran za vaše slušanje.

Za ovu tehnologiju koju nazivaju "sound beaming", kažu da će vam stvoriti osjećaj kao da muzika dolazi direktno u vašu glavu, kao što objašnjavaju u ovom videu.

U opisu tehnologije kažu da SoundBeaming radi pomoću ultrazvučnih valova i njihovog emitiranja i oblikovanja kako bi smjestio zvuk tik do ušiju. Valovi se generiraju DSP algoritmima razvijenim u Novetu i potiskuju u zrak putem posebno dizajniranog niza pretvarača.

audio

3D senzorski modul ugrađen u hardver locira i prati položaj vaših ušiju u stvarnom vremenu, a u tom se trenutku ultrazvučni valovi konvergiraju u male džepove zvuka izvan ušiju. Ovdje se zvuk može ponovno čuti kao normalni akustični valovi.

"Pomaknite glavu u bilo kojem smjeru i dva zvučna džepa čarobno će vas slijediti. Ta prostorna 3D značajka omogućuje doživljavanje zvukova smještenih bilo gdje u prostoru bez obzira na kretanje vaše glave", navodi Noveto objašnjavajući znanost koja stoji iza Sound Beaming tehnologije.

noveto 1

Prvi SoundBeamer uređaji u proizvodnji Nioveta trebali bi stići na tržište oko Božića iduće godine, a tvrtka tehnologiju namjerava licencirati i drugim proizvođačima audio opreme.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->