Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Dostupan robot kojim se upravlja VR naočalama
Članak
Objavljeno: 12.01.2021. 14:03

CES 2021 

VIDEO: Dostupan robot kojim se upravlja VR naočalama 

Na tržište dolazi open-source robot Reachy, kojim možete upravljati pomoću VR-a i gledati svijet kroz njegove oči. 

VIDEO: Dostupan robot kojim se upravlja VR naočalama

Francuski startup Pollen Robotics na virtualnom CES-u je demonstrirao napredak u razvoju open-source humanoidnog robota pod nazivom Reachy, kojeg je prvi puta pokazao prošle godine.

Za razliku od prošlogodišnje inačice kojom ste mogli upravljati samo ako ste robota dobro programirali, novi Reachy vam sada omogućuje da uz pomoć VR headseta i VR kontrolera doslovce uđete u njegovu "kožu" i upravljate njime svojim pokretima.

Na taj način moći ćete koristiti robota za izvođenje mnogih delikatnih zadaća od bilo kuda, pa biste ga teoretski mogli koristiti za kuhanje ručka dok ste na poslu, izvođenje manjih kućnih poslova te dakako za zabavu na daljinu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Jednom kada se uparite s Reachyem, možete gledati kroz njegove oči (prednje kamere) i upravljati njegovim rukama pomoću VR kontrolera, a taj način teleupravljanja možete koristiti i za precizno uvježbavanje Reachyevih motornih funkcija, umjesto da ga programirate na klasičan način. Tom metodom robot će uz puno više osjećaja i preciznosti moći manipulirati objektima, a ako mu baš nikako ne ide, možete se ponovno spojiti i preuzeti kontrolu nad njim.

Pollen Robotics je od prošle godine nadogradio Reachyeve high quality dual kamere s optičkim zumom i procesore novim i poboljšanim modelima.

Ukoliko želite jednog Reachy robota nabaviti za sebe, to će vas zadovoljstvo koštati 19.990 eura pa ako novac nije problem, posjetite ovu poveznicuVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->