Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Roboti su postali dobri plesači
Članak
Objavljeno: 03.01.2021. 11:24

Boston Dynamics 

VIDEO: Roboti su postali dobri plesači

Napredni Boston Dynamicsovi roboti stekli su još jednu novu vještinu u obliku plesa koji uopće nije loš.

VIDEO: Roboti su postali dobri plesači

Robotička tvrtka Boston Dynamics, koju je prošli mjesec odlučio kupiti Hyundai za 917 milijuna dolara, i dalje nas oduševljava (i pomalo plaši) sposobnostima svojih naprednih robota Atlasa i Spota.

Nakon što smo već imali prilike vidjeti Atlasa u parkouru i atletskim disciplinama te Spota kako se kreće svim vrstama terena, samostalno ustaje nakon pada i otvara si vrata, Boston Dynamics im je sada omogućio stjecanje nove vještine, plesa.

Povodom dolaska nove 2021. godine, inženjeri su Spotu i Atlasu omogućili plesanje na staru dobru rock'n'roll pjesmu Do You Love Me i to rade gotovo savršeno, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Ples otvara jedan Atlas, kojem se kasnije pridružuju Spot i drugi Atlas koji plešu odlično individualno, ali i u suradnji, poput prateće plesne grupe nekog popularnog banda.

Za razliku od Atlasa koji još uvijek predstavlja istraživačku platformu i nije još stigao na tržište, Spot će se ove godine naći u slobodnoj prodaji po cijeni manjoj od 75 tisuća dolara. Prvi kupci će biti istraživačke organizacije, spasilačke službe, policija i vojska. Možda kojeg kupi i neka naša pop zvijezda. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->