Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Coboti naučili nove vještine
Članak
Objavljeno: 27.02.2021. 10:45

ABB 

VIDEO: Coboti naučili nove vještine

Predstavljena nova generacija kolaborativnih robota tvrtke ABB.

VIDEO: Coboti naučili nove vještine

Prije 6 godina tvrtka ABB je predstavila robota pod nazivom YuMi, koji je namijenjen zajedničkom radu s ljudima, kako bi pomogao u izvođenju ponavljajućih, dosadnih i opasnih zadaća.

ABB je sada lansirao novu generaciju Cobot robota, dva modela pod nazivima GoFa i SWIFTI, koji su jači, brži i jednostavniji za konfiguriranje i programiranje, dok istovremeno sadrže nove sigurnosne značajke, zahvaljujući kojima se mogu brže integrirati u radno okruženje u laboratorijima, radionicama i tvornicama, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

YuMi robot se već duže vrijeme koristi u raznim tvrtkama i organizacijama u svijetu, pa ga primjerice teleoperater Telefonica u Argentini koristi za podršku svojem dispečerskom timu u ispunjavanju narudžbi, dok ga dobavljač automobilskih komponenti Hella u Kini koristi za  sastavljanje raznih dijelova.

Tijekom 2019, godine, više od 18.000 Cobota se zaposlilo širom svijeta, a brojni analitičari tvrtki ABB predviđaju rast prodaje u vrijednosti od 9,3 milijarde dolara do 2027., godine.

ABB_Global_Cobot_Launch2021_coliverbaer-6

Novi model GoFa, u stanju je rukovati s objektima težine do 5 kg, a SWIFTI je 5 puta brži u izvođenju zadaća od svih drugih Cobota.

GoFa je namijenjen radu u velikim pogonima i malim tvrtkama, dok SWIFTI s brzinom od pet metara u sekundi i dosegom ruke od 580 mm može savršeno, precizno i brzo surađivati s ljudima, a za sigurnost de brinu nove napredne značajke i senzori koji uključuju laserski skener, pa kad čovjek priđe robotu, on se usporava i čeka da obavi svoj posao te nastavlja rad punom brzinom tek kada osoba uđe u sigurnu zonu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->