Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pogledajte kako kvantna fizičarka pleše s robotom
Članak
Objavljeno: 23.02.2021. 10:42

Umjetnost i tehnologija 

VIDEO: Pogledajte kako kvantna fizičarka pleše s robotom

Spoj balerine i znanstvenice u jednoj osobi dovodi do idealne kombinacije umjetnosti i tehnologije.

VIDEO: Pogledajte kako kvantna fizičarka pleše s robotom

Dr. Merritt Moore je jako zanimljiva osoba. Ona je istovremeno kvantna fizičarka i profesionalna balerina, koja se ne želi odreći niti jedne od svojih dviju najvećih strasti - tehnologije i umjetnosti. Studirala je na Sveučilištu u Oxfordu i na Sveučilištu Harvard, a svoje zanimanje za fiziku i balet  spaja kroz istraživanja u kojima se bavi spajanjem umjetnosti, znanosti i tehnologije, smatrajući kako se mogu idealno nadopunjavati te nam svima razbiti predrasude i proširiti vidike.

Na Harvard ArtLabu, Merritt stvara duet između ljudske plesačice i industrijske robotske ruke te istražuje budućnost AI-a i strojnog učenja u primjeni na plesu, a kako ta njezina  koreografija funkcionira možete vidjeti u ovom videu.

Merritt drži da se umjetnost i znanost ne smiju međusobno isključivati ​​i nadahnjuje mlade žene širom svijeta da slijede svoje snove. Pozvana je da bude istaknuta govornica na summitu žena Forbes u New Yorku, Odjelu za fiziku u Princetonu i sudionica panela američkog veleposlanstva 'Žene u STEM-u' u Londonu.

Njezina profesionalna plesačka karijera vodila ju je po čitavom svijetu, pa je bila članicom mnogih nacionalnih baleta u državama širom svijeta, uključujući Norvešku, Englesku, SAD i Švicarsku.

Na projektu plesa s robotom surađuje s Harvard School of Engineering and Applied Sciences, Harvard Graduate School of Design, Sveučilištem u Oslu te robotičkim tvrtkama Universal Robotics i HiroFutures.

Bit će jako zanimljivo ako jednog dana nastupi s potpuno autonomnim partnerom robotom, vjerujemo da bi takav balet svatko volio vidjeti.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->