Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Brzinski rekord električnim zrakoplovom
Članak
Objavljeno: 23.07.2012. 13:31

Chip Yates 

VIDEO: Brzinski rekord električnim zrakoplovom

Vlasnik brzinskog rekorda električnim motociklom, odvezao se u povijest i zrakoplovom.

VIDEO: Brzinski rekord električnim zrakoplovom

Chip Yates, poznati "speed junkie" i samoproglašeni "najveći inovator zelene tehnologije", u travnju prošle godine oborio je brzinski rekord vožnje električnim motociklom s prosječnom brzinom dvije vožnje od 305,77 km/h, odnosno jednom "vršnom" od 322,99 km/h.

Nakon obaranja tog rekorda, Yates je rekao kako se povlači iz svijeta motocikala, no nije trebalo dugo da počne obarati nove rekorde.

Ovoga puta, Yatesova ekipa je nabavila i tunirala električni zrakoplov Burt Rutan Long-EZ (N158TG), dodavši mu svoj pogonski sustav  Infinite Range Electric Flight (IREF), koji je Yatesu omogućio postizanje rekorda od 202.6 Mph (326.05 km/h), što je najveća zabilježena brzina koju je ostvario neki zrakoplov (s posadom) na električni pogon.

yates

Yates je ovaj rekord zabilježio tijekom prošlog tjedna (19. srpnja), uzletjevši s aerodroma Inyokern, a ovih će dana organizirati medijsku konferenciju na kojoj će on i njegovi inženjeri javnosti predstaviti čitav sustav i tehničke karakteristike najbržeg električnog zrakoplova na svijetu.

Zanimljivo je kako NASA i Boeing već dulje vremena govore o budućnosti zdravog električnog zračnog prometa koji će se odvijati zrakoplovima na električni pogon, no iz njihovih hangara još nije izašlo ništa što bismo mogli vidjeti na djelu (nebu).

Stoga bismo preporučili NASA-i i Boeingu da se pojave na Yatesovoj presici, jer bi mogli ponešto naučiti

VIDEO: Brzinski rekord e-zrakoplovom   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->