Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Baterije za auto koje se napune za 5 minuta
Članak
Objavljeno: 19.01.2021. 14:37

StoreDot 

VIDEO: Baterije za auto koje se napune za 5 minuta

Izraelski startup predstavio je svoje pogone u kojima razvija baterije za aute s ultrabrzim punjenjem.

VIDEO: Baterije za auto koje se napune za 5 minuta

Električni auti su strašno napredovali u posljednjim godinama, ponajviše u kapacitetima baterija koje im omogućuju domete veće od 500 km s jednim punjenjem. Punjenje njihovih baterija je također poboljšano, posebice ako koristite specijalne brze punjače, ali još uvijek na postaji za punjenje morate provesti drastično više vremena nego na benzinskoj crpki da biste se napunili "do vrha".

Izraelski startup StoreDot vjeruje da će to ubrzo riješiti novim tipom baterija koje se mogu napuniti za samo 5 minuta i već su počeli isporučivati inženjerske primjerke zainteresiranim tehnološkim partnerima.

Prototipe baterija koje za StoreDot izrađuje kineska tvrtka EVE Energy, razlikuju se od tradicionalnih baterija jer u anodi imaju metaloidne nanočestice umjesto grafita. To je, kako tvrdi StoreDot, "ključni iskorak u prevladavanju glavnih problema u sigurnosti i vijeku trajanja baterije". Nadalje, u budućnosti StoreDot planira za te nanočestice koristiti silicij (umjesto germanija), što bi baterije trebalo znatno pojeftiniti, kao što objašnjavaju u ovom videu.

"Ovo označava važnu prekretnicu, prelazak s inovacija u laboratoriju na komercijalno održiv proizvod koji je skalabilan za masovnu proizvodnju. To otvara put za lansiranje naše druge generacije, prototipa anode sa silicijem u bateriji za električna vozila kasnije ove godine" rekao je dr. Doron Myersdorf, izvršni direktor StoreDota.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->