Nalazite se
  • Pop Tech
  • Pametni WC analizira vaš otpad
Članak
Objavljeno: 17.01.2021. 20:20

CES 2021 

Pametni WC analizira vaš otpad

Wellness Toilet je pametni WC koji analizira vašu stolicu i mokraću i daje vam savjete o prehrani.

Pametni WC analizira vaš otpad

Tvrtka Toto koja u svojoj ponudi ima brojne tehnološki napredne proizvode za kupaonice, za CES 2021 je pripremila zanimljiv koncept pametnog WC-a pod nazivom Project Welness.

WC je opremljen senzorikom sličnoj onoj koju koriste znanstvenici za ispitivanje otpadnih voda u gradovima, što znači da može analizirati stolicu i mokraću korisnika, pa će vam prema rezultatima analize na aplikaciju pametnog telefona slati izviješća o zdravstvenom stanju, pa čak i nuditi savjete o balansiranoj prehrani ukoliko otkrije da se ne hranite dobro.

WT 3

Toto ističe da se koncept temelji na višestrukim senzorskim tehnologijama koje između ostaloga mogu detektirati razine stresa, fizičke spreme i drugih tjelesnih stanja te prikupljati brojne zdravstvene podatke.

Ukoliko koncept zaživi, Project Welnes će imati napredan sustav za ispiranje, čišćenje i dezinfekciju, koji će nakon svake obavljene nužde vratiti WC u sterilno stanje, što znači da će svaki korisnik imati svoj vlastiti profil u aplikaciji, pa će se analiza moći provoditi za svakog pojedinačnog člana kućanstva.

Welness Toilet 2

Ukoliko koncept privuče interes i ako Toto uspije nadvladati sve tehničke poteškoće sustava za preciznu analitiku, posjetitelji CES sajma iduće godine možda bi mogli isprobati kako je koristiti prvi pametni WC na svijetu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->