Nalazite se
  • Pop Tech
  • AR alat uklanja sav namještaj iz vaše sobe
Članak
Objavljeno: 15.07.2022. 13:06

Shopify 

AR alat uklanja sav namještaj iz vaše sobe

Ovo bi vam moglo biti od velike koristi pri preuređivanju kuće ili stana.

AR alat uklanja sav namještaj iz vaše sobe

Russ Maschmeyer iz kanadske tvrtke za e-trgovinu sa sjedištem u Ottawi, na Twitteru je predstavio AR tehnologiju koja koristi iPhone opremljen Lidarom za potpuno pražnjenje svih prostorija u vašem stanu ili kući, što znači da ćete dobiti potpuno gole zidove, podove i stropove i napokon vidjeti kako bi vaša soba izgledala kada biste iz nje izbacili sav namještaj i stvari koje godinama gomilate, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Shopify Twitter

Alat koji je za sada još uvijek samo u obliku demo prototipa znatno je bolji od Ikejine aplikacije slične namjene, pa vjerujemo da bi jednog dana mogao postati jako popularan jer bismo ga svi prije ili kasnije poželjeli koristiti, a online dućanima za prodaju namještaja bi mogao postati posebno dragocjen.

Alat se temelji na Apple RoomPlan API-ju koji je predstavljen na WWDC-u ove godine. Omogućuje korisnicima da iPhoneom ili iPadom opremljenim LiDAR senzorom skeniraju sobu, pri čemu će on prepoznati geometriju prostora i namještaja te izraditi 3D model koji Appleovi developeri mogu koristiti na način koji žele.

Maschmeyer je odlučio provjeriti kakve su praktične mogućnosti API-ja, pa kaže da je model generiran iz skena u cijelosti bez tekstura. Shopifyjev prototip potom treba prikupiti podatke o teksturi s kamere telefona, a zatim razraditi kako proširiti te teksture iza namještaja koji trenutno možda zaklanja dijelove zidova i podova. Nakon toga dobivenim 3D modelom prekriva stvarnu sobu.

Ikejin softver također može ukloniti namještaj iz sobe, no rezultate će prezentirati isključivo u 2D prikazu, dok ćete u Shopifyevom prostoru svoje virtualne sobe moći gledati svuda naokolo u proširenoj stvarnosti kao da se fizički tamo nalazite. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->