Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Autonomni utovarivač rađen po LEGO modelu
Članak
Objavljeno: 28.10.2021. 16:05

Volvo LX03 

VIDEO: Autonomni utovarivač rađen po LEGO modelu

Volvo je predstavio prototip autonomnog utovarivača koji je dizajniran prema uzoru iz LEGO igračaka.

VIDEO: Autonomni utovarivač rađen po LEGO modelu

Volvo se u posljednje vrijeme trudi razviti čitavu flotu autonomnih građevinskih vozila i strojeva jer smatra da su oni budućnost graditeljstva, obzirom na predviđanja da će u skoroj budućnosti građevinski radnici u potpunosti izumrijeti.

Sada je švedski proizvođač predstavio prototip autonomnog utovarivača (bager bez pokretne kupole) s oznakom LX03, čija je najveća zanimljivost u tome što je dizajniran prema LEGO igrački "42081 Lego Technic Concept Wheel Loader Zeux", što znači da se dizajnerski tim Volva očito jako volio igrati s legićima, što uopće ne skrivaju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Novi utovarivač može prevoziti 5 tona materijala i u stanju je donositi samostalne odluke u brojnim situacijama, uključujući i sigurnu suradnju s ljudskim radnicima.

Volvo je LX03 učinio i modularnim, što znači da se, kako kažu, "samo jednu do dvije izmjene" može proizvesti utovarivač veće ili manje veličine, odnosno u skladu sa zahtjevima klijenta.

Utovarivač vozi na električni pogon, a s jednim punjenjem baterije može raditi do 8 sati, odnosno ono što nazivamo punim radnim vremenom.

Kao i u slučaju sa svim budućim vozilima Volva, LX03 će se također proizvoditi od HYBRIT čelika u čijoj izradi se neće koristiti fosilna goriva. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Volvo LEGO autonomni utovarivač LX03
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->