Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mercedesov kombi pročišćava okolni zrak
Članak
Objavljeno: 28.10.2021. 12:12

Sustaineer 

VIDEO: Mercedesov kombi pročišćava okolni zrak

Sustaineer je dostavni kombi koji daje svoj doprinos očuvanju prirode i zraka.

VIDEO: Mercedesov kombi pročišćava okolni zrak

Mercedes-Benz je predstavio svoje testno dostavno vozilo, električni Sustaineer kombi koji posjeduje specijalne filtere s prednje strane i ispod vozila koji pročišćavaju okolni zrak bez obzira kojom se brzinom vozite.

Kako bi bio dodatno neutralan po okoliš, Sustaineer ima disk kočnice od lijevanog željeza s keramičkim premazom koje smanjuju količinu prašine u zraku i ograničavaju trošenje kočnica, a produženi domet mu pruža energija koja se stvara s ugrađenih krovnih sunčanih ploča, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ostala ekološki osviještena tehnologija uključuje sustav grijanja koji štedi energiju i koji je približen tijelu (uključujući sigurnosni pojas) i veliku upotrebu recikliranih materijala. Pregrada kabine je izrađena od prirodne slame, a podvozje uključuje reciklirani polipropilen i rabljene gume. Mercedes također smanjuje onečišćenje bukom zahvaljujući tihom električnom pogonu, gumama s malim otporom kotrljanja i prigušenim automatskim vratima na teretnom prostoru.

21C0634_050

Sigurnost je također važna stvar oko koje je vođeno puno brige. Kamera prati uvjete na cesti kako bi podijelila izvješća o rupama i drugim opasnostima s pametnim gradovima, dok digitalni retrovizori pružaju jasnije vidno polje nego što inače imate kod teretnih kombija. Nadalje, tu je i "biološki aktivno" svjetlo koje drži vozača budnim ispunjavajući kabinu osvjetljenjem sličnim dnevnom svjetlu, uz održavanje prirodnog ritma.

Mercedes zasad još nema nikakvih planova da Sustaineer dovede u serijsku proizvodnju, no tehnologije koje su korištenje u njemu mogli bismo vidjeti u budućim modelima „Mečki“.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Mercedes-Benz Sustaineer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->