Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.11.2017. 12:35

Toyota

Treća generacija humanoidnih robota iz Toyote

Nove generacije humanoidnih robota moći će nam pomoći u kućanskim poslovima, medicini, pa čak i u svemiru

Toyotin novi robot

Toyota Motor Corporation predstavila je T-HR3 – treću generaciju humanoidnih robota. U suradnji s njihovim partnerom Robot Divisionom istražili su fizičke interakcije između robota i njihovog okruženja te upravljanje na daljinu, točnije, mogućnost da robot ponavlja identične pokrete kao osoba koja njime upravlja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

T-HR3 velik je skok od prethodne generacije robota „svirača“ koji su testirani u svrhu preciznog pozicioniranja zglobova i programiranih pokreta. Ljudima bi takvi roboti pomogli kod kuće, u medicinskim ustanovama, gradilištima, ali i u svemiru.

Novim se robotom kontrolira s Master Maneuvering Systema koji sadrži nosive kontrole za šake, ruke i noge zajedno s naglavnim displejem kojim korisnik može gledati perspektivu samog robota. Kako ne bi došlo do narušavanja procesa pokreta kod korisnika i robota zaslužan je Self-interference Prevention Technology ugrađena u T-HR3.

Robot-1

Torque Servo Modules, tj. skup motora i senzora okretnog momenta, spojeni su na svaki zglob robota, na njih 29. Ti moduli komuniciraju između korisnika i robota. Oni su zaslužni i za kontrolu sile koju robot koristi s bilo kojim čovjekom ili objektom u svom okruženju.

robot-2

Za koordinaciju tijela i ravnotežu zaslužan je Whole-body Coordination and Balance Control, a Real Remote Maneuvering daje korisniku vrlo glatku mogućnost upravljanja u realnom vremenu.

Novi Toyotin robot moći će se vidjeti na Međunarodnoj izložbi robota u Tokiju od 29. studenog do 2. prosinca ove godine. 

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam