Nalazite se
  • Pop Tech
  • Toyota: Hibrid vodika i struje
Članak
Objavljeno: 17.11.2011. 15:12

Toyota 

Toyota: Hibrid vodika i struje

Na Tokyo Motor Showu, Toyota će prikazati koncept automobila s pogonom na električnu struju i vodik.

Toyota: Hibrid vodika i struje

FCW-R, Toyotin koncept hibrida na vodik i struju.

Prema informacijama iz Toyote, na tokijskom Motor Showu bit će predstavljen novi Prius C, koncept malog automobila na struju, te hibrid koji koristi motor na struju i vodik.

Novi automobil iz serije Prius nosi oznaku C i ime Aqua, a tehnologija ugrađena u njega još je jedan korak u razvoju čistih, pametnih i štedljivih automobila za blisku budućnost.

toyota_100370246_m

Prius C troši samo 2,5 litara benzina na 100 kilometara.

Prius C na tržištu bi se trebao pojaviti već tijekom 2012. godine a predstavljat će kombinaciju električnog motora i 1,5 litrenog benzinskog. Prema priopćenju Toyote, C će biti još štedljiviji u odnosu na prošli Prius, te će s jednom litrom benzina moći prijeći 40 km, odnosno na 100 kilometara će trošiti 2,5 litara i to u gradskim uvjetima vožnje.

Osim novog Priusa, Toyota će na Tokijskom sajmu prikazati i FCW-R koncept automobila hibrida s pogonom na struju i vodik, za koji očekuju da bi na ceste mogao izaći 2015. godine. Automobil je potpuno neškodljiv za okoliš, te neće imati mogućnost „ispomoći“ benzinskim motorom, čime je jasna orijentacija na totalno ekološko vozilo budućnosti.

toyota_100370244_l

Koncept FT-EV III predstavlja mali kompaktni gradski električni automobil.

Osim ova dva automobila, Toyota će prikazati i koncept svojeg novog kompaktnog električnog automobila FT-EV III, malog električnog gradskog vozila kratkog dosega.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->