Nalazite se
  • Pop Tech
  • Telefon prepoznaje znakovni jezik
Članak
Objavljeno: 21.08.2019. 10:52

Google 

Telefon prepoznaje znakovni jezik

Googleov AI algoritam će omogućiti izradu aplikacija za čitanje znakovnog jezika.

Telefon prepoznaje znakovni jezik

Digitalni sustavi za "čitanje" znakovnog jezika kakav koriste osobe sa oštećenim sluhom, do sada su funkcionirali isključivo na računalima. Google je na svojem blogusada objavio da će glasovna interpretacija znakovnog jezika uskoro stići na Android telefone, zahvaljujući algoritmima koje su njegovi istraživači izradili u suradnji s tvrtkom 

To će omogućiti da kameru svojeg telefona usmjerite prema osobi koja govori znakovnim jezikom, a on će prepoznati te geste i potom ih glasom izgovarati.  

prpoznavanje znakovnog jezika

Google kaže kako nema namjere sam proizvoditi aplikacije koje će za to služiti, već će njegovi algoritmi biti besplatno dostupni svim developerima koji će ih htjeti razvijati. Obzirom da je znakovni jezik vrlo kompleksan i da se razlikuje po jezicima i dijalektima, developeri će se trebati potruditi kako bi njihove aplikacije bile regionalno prihvatljive. Google kaže da su njegovi AI algoritmi tek prvi korak u interpretaciji gesti znakovnog jezika, a buduće aplikacije bi u konačnici trebale reagirati brzinom kojom se služe govornici znakovnog jezika u svakodnevnom životu.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->