Nalazite se
  • Pop Tech
  • Super Sub podmornica je podvodni električni auto
Članak
Objavljeno: 26.11.2022. 13:42

U-Boat Works 

Super Sub podmornica je podvodni električni auto

Nova mini podmornica može ugostiti 3 putnika i ploviti na dubini do 300 metara.

Super Sub podmornica je podvodni električni auto

Danska kompanija U-Boat Works već duži niz godina se bavi razvojem malih putničkih podmornica na električni pogon, koje nazivaju "podvodnim električnim autima".

Njihov najnoviji model za 3 osobe zove se Super Sub i koristi litij-ionske baterije i pogonski sustav od 62 kilovata koji može izdržati do osam sati pod vodom između punjenja.

Super-Sup-Fast-1024x639

Pod vodom se može kretati brzinom od 10 čvorova, odnosno 18,5 km/h, na dubinama do 300 metara.

Ima golemi prozor za promatranje u obliku jajeta i rotirajuća sjedala tako da svi u brodu mogu imati prekrasan pogled, a komande za upravljanje su prilično jednostavne i automatizirane poput autonomnog automobila, s tom razlikom da vozač upravlja osnovnom vožnjom i odabirom smjera upravljačkom palicom pod nazivom Sharc Controller, a robotski sustav vrši korekcije i omogućuje glatku vožnju pod vodom pod bilo kojim nagibom.

Sharc-Controller-1024x695

Super Sub sadrži i sigurnosni sustav koji onemogućuje uron na dubinu veću od 300 metara, a za uštedu energije i povećanje učinkovitosti pogonskog sustava, danski inženjeri na stražnju stranu postavili hidrokrila koja omogućuju upravljanje protokom potiska i izvođenje naglih skretanja.

Super-Sub_3-1320x640

U-Boat Worx još nije objavio cijenu podmornice ili dodatne pojedinosti o tome kako je i kada potencijalni kupci mogu rezervirati.

Vezani sadržaji
Ključne riječi U-Boat Works Super Sub
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->