Nalazite se
  • Pop Tech
  • Muskov LA tunel pretvara Teslu u vlak
Članak
Objavljeno: 19.12.2018. 11:55

Boring company 

Muskov LA tunel pretvara Teslu u vlak

Elon Musk tvrdi da će njegova vozila pod zemljom voziti brzinama do 240 km/h.

Muskov LA tunel pretvara Teslu u vlak

Muskova tvrtka The Boring Company otvorila je u Los Angelesu svoj prvi testni podzemni tunel koji spaja prostore SpaceX-a s postajom pod nazivom O'Leary Station. Izrada ovog sustava koštala je 10 milijuna dolara, a Musk je na svojem Twitter profilu objavio nekoliko sličica tunela i Tesla Model X automobil koji je preuređen tako da se može s ceste na obje strane spuštati dizalima u tunel i voziti se kroz tunel uz pomoć vodilica koje ga pretvaraju u nešto poput vlaka. Nakon vožnje tunelom auto se ponovno dizalom uspinje iznad površine zemlje i preoblikuje u setting za vožnju cestom.

tunel

Na tiskovnoj konferenciji Musk je rekao da će dijelovi za čitavu preinaku auta za te potrebe koštati između 200 i 300 dolara, što znači da bi si svatko mogao priuštiti vožnju Muskovim podzemnim tunelima koji bi jednog dana trebali smanjiti gužve u prometu. Dakako pod uvjetom da posjedujete Teslin auto, obzirom da ništa ne govore je li moguće ovo napraviti na nekom autu drugih proizvođača i uz koju cijenu.       

Iako Musk kaže da ćete u podzemnim tunelima voziti brzinama do 240 km/h, tijekom predstavljanja sustava Tesla X nije vozio brže od nekih 50 km/h, pa je jasno da ovu tehnologiju treba još prilično razvijati da bi postala ono kako ju predstavljaju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam