Nalazite se
  • Pop Tech
  • Video: Musk razvija podzemni autonomni promet
Članak
Objavljeno: 30.04.2017. 13:12

The Boring Company 

Video: Musk razvija podzemni autonomni promet

Prometne gužve u gradovima će se riješiti pametnom podzemnom mrežom tunela.

Video: Musk razvija podzemni autonomni promet

Elon Musk je krajem prošle godine izjavio kako mu gradske gužve sve više idu na živce pa bi trebalo izraditi tunele pod zemljom kako bi se taj problem riješio.

Mada je to mnogima djelovalo kao utopija, a ne stvarna namjera velikog vizionara da se osobno uhvati u koštac s ovim problemom, Musk nas je opet sve iznenadio.

Tvrtka u njegovom vlasništvu pod nazivom The Boring Company objavila je video u kojem se demonstrira kako će taj sustav izgledati kada svojim strojevima za izradu tunela krene u podzemlje naših gradova.

Ideja je da se ispod prometno zagušenih gradova prokopa mreža tunela u koju ćete ulaziti na taj način da svoj auto dovedete na specijalnu nadzemnu platformu, a ona će vas potom spustiti u pristupni tunel. Dok se nalazite u podzemnom prometu nećete sami upravljati autom, jer je platforma ujedno i transportno autonomno vozilo povezano s čitavim pametnim i sigurnim sustavom podzemnog prometa, pa ćete samo odrediti svoju destinaciju i čekati dok vas tamo ne dopremi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Musk i The Boring Company još nisu objavili nikakve detalje o konkretnim planovima razvoja ovog sustava, no kada znamo od koga je ideja potekla više nikad nećemo reći da se radi o utopiji jer smo tako mislili i u slučaju HypeLoop vlaka koji je danas sve bliže stvarnosti.     

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam