Nalazite se
  • Pop Tech
  • Mercedes Vision AVTR upravljan mislima
Članak
Objavljeno: 11.09.2021. 13:08

Mercedes-Benz 

Mercedes Vision AVTR  upravljan mislima

Mercedes-Benz predstavio koncept futurističkog autmobila inspiriranog Avatarom koji dolazi s neuralnim sučeljem.

Mercedes Vision AVTR  upravljan mislima

Na međunarodnoj izložbi auto industrije IAA MOBILITY 2021 u Munchenu, Mercedes Benz je predstavio konceptualni automobil Vision AVTR koji dolazi s dizajnom napravljenim prema filmu Avatar, no jedna od najzanimljivijih značajki mu je neuralno sučelje za upravljanje nekim funkcijama u vožnji.

2020-01-02_Image_21C0496-005

Nakon što stavite "kapu" koja mjeri vaše moždane aktivnost na glavu i prođete kraće razdoblje kalibracije, vaš mozak i auto će se povezati moždanim valovima. Nakon toga će računalo u automobilu iz vaših moždanih valova prepoznavati uzorke koje moći prevesti u komande za otvaranje prozora, pojačavanja ili uključivanja klime i grijanja, mijenjanje radio postaja pa čak i za određivanje pravaca kretanja.

2021-09-05_Image_21C0496-012

Drugim riječima, vaš mozak i putno računalo će surađivati, a kako bi posjetitelji sajma automobilske industrije u Munchenu mogli saznati kako to neuralno sučelje funkcionira, Mercedes im je organizirao prezentaciju u kojoj su mogli virtualno generirati vjetar, uzgajati biljke i pretvarati dan u noć.

Što se samog auta tiče, Mercedes Vision AVTR bi trebao imati električni motor od 110 kWh i bateriju koja se temelji na grafenu, koja će mu omogućiti domet do 700 km s jednim punjenjem.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->