Nalazite se
  • Pop Tech
  • Luksuzna solarna jahta s putničkim dronom i podmornicom
Članak
Objavljeno: 30.01.2023. 12:43

Silent Yachts 

Luksuzna solarna jahta s putničkim dronom i podmornicom

Iduće godine u prodaji će se naći solarna jahta Silent 120 Explorer, koje će ponuditi neke specijalne mogućnosti.

Luksuzna solarna jahta s putničkim dronom i podmornicom

Austrijski graditelj luksuznih jahti Silent Yachts, od 2024. godine će u ponudi imati novu jahtu na solarni pogon pod nazivom Silent 120 Explorer.

To će biti luksuzni katamaran na električni pogon dužine od 36,74 m, širine 13,85 m i visine 1,46m.

Jahta će za pogon koristiti dva električna motora od 340 kWh koji će joj pružiti maksimalnu brzinu od 16 čvorova (30 km/h), dok će najmanju potrošnju energije imati pri krstarećoj brzini od 8 čvorova, odnosno 15 km/h. Na krovu jahte nalaze se sunčeve ploče uz čiju pomoć će s puniti ili nadopunjavati litij-ionski baterijski paket od  800 kWh.

Silent 120 Explorer 3

Kako bi budućim kupcima pružila dodatne mogućnosti, tvrtka Silent Yachts surađuje s U-Boat Worxom, kako biste u "dodatnom paketu" mogli dobiti malu podmornicu za dvije osobe pod nazivom Nemo, kao i s tvrtkom VRCO, koja će osigurati osobni putnički dron XP4.

Dron XP4 će imati mogućnost prijevoza 4 putnika brzinom od 296 km/h, uz maksimalno trajanje leta u trajanju do jednog sata. Letjelica će imati značajke autonomnog leta uz pomoć računala, sadržavat će padobranski sustav za slučaj nužde, sustav za automatsko izbjegavanje sudara i tehnologiju za sprječavanje pada zbog leta na premalim visinama.

Silent 120 Explorer 5 podmornica 2

Što se tiče mini podmornice Nemo, ona će moći zaroniti do dubine od 100 m, ploviti brzinom od 6 km/h i imati energije za 8 sati plova pod vodom.

podmornica

Dakako, jahta će biti opremljena i uobičajenim setom luksuzne opreme koja će uključivati bazen, rastoran, predsoblje, površine za sunčanje i prostrane putničke kabine i apartmane.

Bilo bi lijepo kada bismo ovu futurističku jahtu mogli vidjeti kroz koju godinu na Jadranu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->