Nalazite se
  • Pop Tech
  • Jobsova zgrada u obliku svemirskog broda
Članak
Objavljeno: 09.06.2011. 12:14

Mothership 

Jobsova zgrada u obliku svemirskog broda

Na parceli, koja je nekad bila u vlasništvu Hewlett-Packarda, Steve Jobs planira izgraditi futurističku poslovnu zgradu za 12 tisuća zaposlenih, Mothership Apple.

Jobsova zgrada u obliku svemirskog broda

Riječ je o kompleksu u kalifornijskom Cupertinu, a Jobs je vijećnicima rekao da zgrada liči na prizemljeni svemirski brod.

Apple raste brzo poput korova, rekao je Jobs i treba mu uredski prostor u koji će smjestiti nove zaposlenike. U sadašnje se može smjestiti tek oko 2.800 djelatnika, dok se za ostalih 6.700 plaća najam. Kompanija do 2015. planira povećati broj zaposlenih na 13.000.

factbox 

Jobs je kupio 40 hektara zemljišta od HP-a

Jobs je od HP-a kupio četrdesetak hektara zemljišta na kojem su trenutačno uglavnom voćnjaci s marelicama. Novi će kompleks povećati površinu postojećeg na više od 60 hektara, no u Appleu tvrde da marelice pritom neće stradati.

Jobs također želi da zdanje funkcionira kao vlastiti izvor energije. Kao primarni izvor energije naveden je energetski centar, koji bi koristio prirodni plin i druge čišće i jeftinije izvore energije, a nacionalna energetska mreža koristila bi se kao pričuva.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam