Nalazite se
  • Pop Tech
  • Svjetski rekord Peugeotom EX1 2011
Članak
Objavljeno: 02.05.2011. 15:46

Elektromobil 

Svjetski rekord Peugeotom EX1 2011

Sportski elektromobil iz Peugeota dokazao svoje vrhunske performanse na trkaćoj stazi

Svjetski rekord Peugeotom EX1 2011

Električni automobil Peugeot EX1, konceptualne inačice 201, napravio je novi respektabilni rekord za automobile na električnu energiju. Čuvenu stazu "Zeleni pakao" (sjeverni Nürburgring), dužine od 19.31 km, prešao je za 9:01.338 minuta, što je za 50 sekundi brže od dosadašnjeg rekorda u toj kategoriji automobila. Prosječna brzina kruga mu je iznosila 138,2 km/h, što je respektabilno i za mnoge benzinske automobile.

Eletromobil, Peugeot EX1, još od svoje premijere u Parizu, privlači veliku pažnju javnosti i nakon nekoliko svjetskih rekorda u "sprintu", sada je dodao novi fantastičan rezultat.

 EX1 je brži od Ford Focusa RS 

Za ovaj rezultat, najviše su zaslužna dva elektromotora snage od 340 KS (250 KW), koji snagu šalju na sve kotače, 240 Nm na prednje i 240 Nm na zadnje. Peugeot ističe kako je automobil izuzetno dobro izbalansiran, kao i da ovaj 1,7 m širok i 0,9 m visok električni brzanac, ima odličnu aerodinamiku.

Peugeot e1

Rekord je oborio francuski testni vozač Stephane Caillet

Osim poboljšanja rekorda u klasi električnih automobila, taj rezultat je pokazao kako je EX1 brži od Ford Focusa RS, te se nalazi uz bok Chevroletu Cobalt SS Turbo. Ovaj Peugeot iz dana u dan pokazuje kako električni automobili uopće nisu tako dosadni kako se misli, te imaju veliku budućnost u razvoju auto industrije. Još uvijek nije poznato hoće li krenuti serijska proizvodnja, niti kolika će mu biti cijena ako ga stave u ponudu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Peugeot EX1 Rekord Nürburgring
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->