Nalazite se
  • Pop Tech
  • Britanski startup radi videoigre i konzole za pse
Članak
Objavljeno: 03.12.2022. 12:55

Joipaw 

Britanski startup radi videoigre i konzole za pse

Videoigre bi trebale pomoći psima u održavanju mentalnog zdravlja pri starenju.

Britanski startup radi videoigre i konzole za pse

Britansko-honkonški startup Joipaw razvija videoigre za pse koje nisu namijenjene tome da svoje kućne ljubimce pretvorite u gamere, već zbog toga da im pomognu u očuvanju mentalnog zdravlja pri starenju.

Među igrama se nalazi "whack-a-mole" izazov, u kojem pas svojom njuškom mora "udariti" krticu koja izlazi iz rupe, kao i igra u kojoj treba odabrati koja strana slike sadrži više mjehurića. Kako bi psi bili zainteresirani za gaming, konzola na kojoj igraju izbacuje im poslastice kada su uspješni, a tracker osjetljiv na pokret koji se nalazi na psećoj ogrlici također može omogućiti dodatnu kontrolu nekih igara.

jp

Suosnivač Joipawa, Dersim Avdar, isprva je razmišljao o konceptu igre za pse kao načinu da zaokupi svog hiperaktivnog psa mješanca Kaweta koji je tražio više pažnje nego što mu je mogao pružiti, no ubrzo je otkrio da bi ideja mogla imati potencijal dobrobiti po zdravlje ljubimaca.

Nakon što je pročitao jednu studiju austrijskih istraživača koji su na 300 pasa i 20 vukova testirali jednostavne igre na dodirnom ekranu, saznao je da bi videoigre mogle biti vrlo korisne kao pomoć pri starenju psećih mozgova, odnosno psećoj demenciji.

Avdar kaže da je psima potrebno između 10 i 30 minuta da nauče igrati na igraćoj konzoli koju je njegova tvrtka specijalno razvila za njih i smatra da će im biti vrlo korisno po mentalno zdravlje ako će upražnjavati gaming najmanje pola sata svaki dan, što su pokazali testovi koje je proveo na ljubimcima svojih prijatelja i suradnika.

JP2

Konzola posjeduje i kameru s mikrofonom te omogućuje da se slika prenosi na aplikaciju pametnog telefona vlasnika koji može pratiti što njegov ljubimac radi kada nije kod kuće.

Zasad još nije poznato kada će i po kojoj cijeni igraća konzola za pse biti dostupna za kupnju, no možete se predbilježiti na nju uz polog od 50 američkih dolara na ovoj poveznici.

Pada nam na pamet da bi ova pseća igraća konzola mogla biti zabavna i za malu djecu koja bi se mogla natjecati u multiplayeru protiv svojih kućnih ljubimaca. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Konzola psi Joipaw
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->