Nalazite se
  • Pop Tech
  • Hyperion radi mobilne postaje za punjenje vodikom
Članak
Objavljeno: 28.11.2022. 11:31

H2 Refueler 

Hyperion radi mobilne postaje za punjenje vodikom

Ideja je postaviti mobilne vodikove punionice na postojeće benzinske postaje, parkirališta velikih trgovačkih centara i druga područja s velikim prometom.

Hyperion radi mobilne postaje za punjenje vodikom

Proizvođač vodikovih superautomobila Hyperion nije zadovoljan stanjem infrastrukture za vodikovo gorivo, pa je odlučio započeti s izgradnjom vlastitih mobilnih vodikovih stanica diljem SAD-a koje mogu proizvoditi gorivo na licu mjesta.

Prema mišljenju brojnih stručnjaka, vozila na vodik mogla bi odigrati puno veću ulogu u energetskoj tranziciji nego što se očekivalo, posebice stoga što trenutno nema ni blizu dovoljno litija za baterije električnih automobila da bi mogli u potpunosti zamijeniti današnje benzince u sljedećem desetljeću.

h3

Dvije godine nakon lansiranja svog, električnog superautomobila XP-1 na vodik s dometom od preko 1600 km s jednim spremnikom, tvrtka je objavila da kreće u posao s gorivom.

Umjesto da se bavi izgradnjom tradicionalnih postaja i postavljanjem H2 opskrbnih lanaca, Hyperion je odlučio izgraditi mobilne postaje za gorivo koja se mogu odvući i postaviti kamo god želite.

Dizajn njihove mobilne punionice H2 Refueler je doista poseban, pa izgleda poput neke luksuzne jahte, a mobilna postaja može proizvesti vlastiti vodik, komprimirati ga i pohraniti.

Punionica se može postaviti tamo gdje imate pristup svježoj vodi iz koje se elektrolizom izvlači vodik, a na krovu ima 5 sunčevih ploča koje mu pružaju dio energije potrebne za proces proizvodnje vodika, no trebat ćete i priključak na električnu mrežu, kako biste si osigurali stalnu proizvodnju vodika, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na postajama neće biti osoblja jer je sve automatizirano. Kupci će koristiti zaslone osjetljive na dodir i plaćanje dodirom, a spremnici goriva će se sami dezinficirati pod UV svjetlom između punjenja. Mogu se konfigurirati da služe i kao stanice za brzo punjenje za električne automobile na baterije, dovoljno brze da većinu automobila napune od 0-80% u otprilike 20 minuta, a Hyperion kaže da ih namjerava slati i u zone katastrofe da služe kao izvori napajanja u nuždi gdje je potrebno.

h4

H2 postaje će se proizvoditi u pogonu tvrtke u Ohiju, a počet će ih plasirati 2023. godine na postojeće benzinske postaje, na parkirališta u velikim trgovačkim centrima i druga područja s velikim prometom.

h6

Hyperion ovo smatra relativno brzim i jeftinim načinom za postavljanje mreže vodikovih punionica uz minimalan rizik i ulaganja. Neće morati kupovati zemlju ili potpisivati ​​ugovore obzirom da H2 Refueler ne treba fiksnu infrastrukturu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi vodik Hyperion
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->