Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Netflix optužen zbog AI manipulacija u dokumentarcu
Članak
Objavljeno: 16.04.2024. 12:13

AI manipulacije 

Netflix optužen zbog AI manipulacija u dokumentarcu

Netflixov dokumentarac o istinitom zločinu postavlja pitanja o etičkoj uporabi slika manipuliranih AI-jem.

Netflix optužen zbog AI manipulacija u dokumentarcu

Na Netflixu se nedavno pojavio dokumentarac pod nazivom "Što je Jennifer učinila", koji opisuje slučaj o mogućem plaćenom ubojstvu u Kanadi 2010 godine sa ženom po imenu Jennifer Pan kao glavnom osumnjičenom osobom.

Ubrzo nakon početka emitiranja, na društvenim mrežama su se javili korisnici koji optužuju Netflix zbog korištenja slika kreiranih ili manipuliranih umjetnom inteligencijom, što je u posljednje vrijeme vrlo vruća tema u SAD-u, gdje se mnoga udruženja glumaca, redatelja i producenata žestoko bune protiv "pretjeranog" korištenja umjetne inteligencije u produkciji filmova i TV serija".

Prema pisanju Futurisma, nekoliko fotografija pokazuje tipične manipulacije umjetne inteligencije, uključujući oštećene ruke, čudne artefakte i još mnogo toga.

j1

Ako je ovo istina postavljaju se ozbiljna pitanja o korištenju takvih slika u dokumentarnim filmovima, posebice u ovom slučaju jer je prikazana osoba trenutno u zatvoru gdje čeka ponovno suđenje.

Na jednoj slici, lijeva ruka Jennifer Pan posebno je oštećena, dok druga prikazuje čudan otvor na njezinu obrazu.

Netflix još nije potvrdio izvješće, ali slike pokazuju jasne znakove manipulacije i nigdje nisu označene kao generirane umjetnom inteligencijom.

Regulatori u SAD-u, Europi i drugdje donijeli su zakone o korištenju umjetne inteligencije, ali čini se da do sada nema posebnih zakona koji reguliraju upotrebu AI slika ili videa u dokumentarnim filmovima ili drugim sadržajima.

Ako se želite i sami pridružiti lovcima na AI manipulacije u ovom dokumentarcu pogledajte film pa bacite koji komentar na našoj Facebook stranici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Netflix
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->