Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.11.2023. 09:45

Galaxy S24

Samsung se uključio u AI utrku s Gaussom

Samsungov novi virtualni asistent zvat će se Samsung Gauss i mogao bi debitirati na njihovom novom flagshipu S24

Samsung se uključio u AI utrku s Gaussom

Doba umjetne inteligencije usmjerene prema potrebama potrošača je službeno stiglo. Nakon što je Honor prošlog mjeseca najavio da će njegov nadolazeći pametni telefon Magic 6koristiti veliki jezični model (LLM) na uređaju kako bi „uveli novo doba generativne umjetne inteligencije“, Samsung sada otkriva planove za vlastitu verziju virtualne asistencije slične ChatGPT-u: Samsung Gauss.

Na događaju Unpacked u srpnju, izvršni direktor Samsunga Junho Park izjavio je da Samsung „duboko razvija“ načine integracije generativne umjetne inteligencije u najbolje pametne telefone tvrtke, a Samsung Gauss - koji će se, prema izvještaju medijske kuće Korea Times, prvi put pojaviti u nadolazećem Samsung Galaxy S24 - rezultat je tog razvoja.

Prema opisu samog Samsunga, Samsung Gauss je LLM koji se nalazi na samom uređaju, a sastoji se od tri dijela: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code i Samsung Gauss Image. Model nosi ime po legendarnom matematičaru Carlu Friedrichu Gaussu i namijenjen je odražavanju ukupne vizije Samsunga: „izvlačenje iz svih pojava i znanja u svijetu kako bi se iskoristila snaga umjetne inteligencije radi poboljšanja života potrošača diljem svijeta“. Govori se o hrabrosti.

AI-Forum-Day2-PR_dl1_FF

Kako bi Samsung Gauss zapravo poboljšao funkcionalnost nadolazećih uređaja Samsunga? Pa, Samsung je bio ljubazan pa je detaljno objasnio svaki od navedenih ključnih dijelova.

Na primjer, Samsung Gauss Language „povećava učinkovitost rada olakšavanjem zadataka poput pisanja e-pošte, sažimanja dokumenata i prevođenja sadržaja. Također može poboljšati iskustvo potrošača omogućujući pametniju kontrolu uređaja kada se integrira u proizvode“.

Samsung Gauss Code je „optimiziran za razvoj softvera unutar tvrtke, omogućavajući programerima jednostavno i brzo kodiranje. Također podržava funkcije poput opisa koda i generiranja testnih slučajeva putem interaktivnog sučelja“.

I naposlijetku, Samsung Gauss Image je „generativni model slika koji lako može generirati i uređivati kreativne slike, uključujući promjene stila i dodatke, te pretvarati niske rezolucije slike u visoku rezoluciju“.

Kao što se očekivalo, ove funkcije pokretane umjetnom inteligencijom zvuče slično kao funkcije koje je Honor isticao za svoj vlastiti LLM - offline virtualna asistencija, generiranje slika i slično - ali bitno je napomenuti da se čini da Samsung Gauss nije tako čvrsto vezan za novi Snapdragon 8 Gen 3 čipset tvrtke Qualcomm.

Dok je Honor javno stupio u partnerski odnos s Qualcommom kako bi donio korisne AI značajke budućim Honor uređajima, čini se da Samsung ide naprijed s vlastitom patentiranom tehnologijom. To sugerira da prednosti Samsung Gaussa možda neće biti ograničene samo na nadolazeće Samsung uređaje koji koriste Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 3 čipset.

U svakom slučaju, dolazak Samsung Gaussa vjerojatno će značajno poboljšati privlačnost nadolazeće serije Galaxy S24 tvrtke Samsung, koja se široko očekuje da će biti lansirana u siječnju 2024. Potez je na tebi, Apple.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->