Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.04.2024. 15:28

IDC 

Samsung opet na vrhu po prodaji pametnih telefona

Svjetsko tržište pametnih telefona poraslo je za 7,8% u prvom tromjesečju 2024. a prema IDC Trackeru Samsung se vraća na prvo mjesto.

Samsung opet na vrhu po prodaji pametnih telefona

Prema preliminarnim podacima Međunarodne podatkovne korporacije IDC, globalne isporuke pametnih telefona porasle su 7,8% u odnosu na prošlu godinu na 289,4 milijuna jedinica u prvom kvartalu 2024. Iako su makroekonomski izazovi i dalje prisutni na mnogim tržištima, ovo označava treće uzastopno tromjesečje rasta isporuka, što je snažan pokazatelj da je oporavak tržišta telefona uvelike u tijeku.

"Kao što se i očekivalo, oporavak tržišta pametnih telefona nastavlja napredovati s tržišnim optimizmom koji polako raste među vrhunskim markama", rekao je Ryan Reith, potpredsjednik grupe IDC-a za svjetsku mobilnost i praćenje potrošačkih uređaja. "Dok je Apple uspio zauzeti prvo mjesto krajem 2023., Samsung se uspješno ponovno nametnuo kao vodeći dobavljač pametnih telefona u prvom tromjesečju 2024., dok se Xiaomi popeo na treće mjesto.

idc

 

"Tržište pametnih telefona izlazi iz turbulencija u posljednje dvije godine, snažnije i promijenjeno", rekla je Nabila Popal, direktorica istraživanja IDC-ovog Worldwide Tracker tima.

"Prvo, i dalje bilježimo rast vrijednosti i prosječnih prodajnih cijena, jer se potrošači odlučuju za skuplje uređaje znajući da će svoje uređaje duže zadržati.

Drugo, postoji promjena među 3 najveće tvrtke, što će se vjerojatno nastaviti dok veliki tržišni igrači prilagođavaju svoje strategije u svijetu nakon oporavka, a Xiaomi se snažno vraća na tron nakon velikih padova doživljenih u posljednje dvije godine", dodaje Nabila Popal.

Vezani sadržaji
Ključne riječi IDC
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->