Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.11.2019. 13:48

Spot 

Policija Massachusettsa testira robote pse

U ovom trenutku još nije poznato na koji način policija misli koristiti Spot robote.

Policija Massachusettsa testira robote pse

Svako malo Boston Robotics nas počasti novim videom u kojem možemo vidjeti neki napredak u spretnosti i pameti malih četveronožnih Spot robota, no do sada nismo čuli da bi se negdje mogli naći u praktičnoj primjeni.

Kako se čini, roboti psi su ipak nekako iz laboratorija robotike došli u "stvarni svijet", jer Američka unija za civilne slobode (ACLU) i radio postaja WBUR tvrde kako su saznali da Spota već neko vrijeme testira policijski odjel za bombe Massachusettsa (Massachusetts State Police bomb squad). U dokumentu koji su otkrili ne spominju se konkretne zadaće koje roboti obavljaju, no dobili su izjavu iz neimenovanog izvora koji kažu da se koriste kao "mobilni daljinski nadzorni uređaji" koji motre sumnjive uređaje i opasne lokacije.    

Prema tvom istom izvoru, roboti navodno nisu modificirani ili nadograđeni oružjem kako se to neko vrijeme šuškalo u javnosti, a Boston Dynamics je izjavio da licenca o najmu robota uključuje potpisivanje izjave kojom se zabranjuje korištenje Spota za bilo koju zadaću koja bi mogla naškoditi ljudima ili ih zastrašivati.   

Aktivisti ACLU-a upozoravaju da oko korištenja robota u policiji nema transparentnosti, što stvara sumnju da se možda ipak radi o testiranju Spota u lovu i eliminaciji ljudi. Obzirom da je policija u Dallasu 2016. godine već koristila robota na daljinski kako bi dostavio bombu kojom je ubijen osumnjičeni ubojica, nitko previše ne vjeruje da će roboti psići u službi policije samo mahati repom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->