Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2020. 11:31

WhatsApp 

Pad lažnih informacija na WhatsAppu za 70 posto

Facebook tvrdi da je uspio znatno blokirati highly forwarded poruke kojima su se širile lažne informacije o COVID-19.

Pad lažnih informacija na WhatsAppu za 70 posto

Lažne informacije o koronavirusu su prema mišljenju Svjetske zdravstvene organizacije postale raširene u tolikoj mjeri da ih je počela nazivati "infoepidemijom".

Facebook je prije nekoliko tjedana odlučio blokirati takozvane "highly forwarded" poruke na WhatsAppu, koje ste mogli prosljeđivati na 5 osoba, pa se od nedavno mogu prosljeđivati samo jednom korisniku, jer je vjerovao da je to jedan od glavnih razloga masovnog širenja "fake newsa" i lažnih informacija o koronavirusu koje su postale vrlo opasne, zbog "čudotvornih" metoda liječenja i sprječavanja zaraze, i  „globalnih zavjera“ koje su dovele do pojave bolesti.

Time je prema riječima Facebooka, WhatsApp smanjio lažne informacije o koronavirusu za čak 70 posto, bez da je intervenirao u zaštićeni sustav "end-to-end" enkripcije koja štiti privatnost i slobodni govor korisnika WhatsAppa.

Drugim riječima, WhatsApp i dalje nije u mogućnosti pratiti sadržaje vaših poruka, a ograničavanje "highly forwarded" poruka je zapravo čisto matematičko-statističke prirode i ne može utjecati na suzbijanje poruka s lažnim informacijama, već može samo smanjiti ukupni broj svih Whatsapp poruka

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->