Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.01.2020. 14:19

Windows 7 

Njemačka plaća Microsoftu podršku za Windows 7

Windowsi 7 se još uvijek nalaze na tisućama računala vladinih organizacija u Njemačkoj.

Njemačka plaća Microsoftu podršku za Windows 7

Kao što vjerojatno znate, operativni sustav Windows 7 je od 14. siječnja ove godine "upokojen", što znači da Microsoft više ne izdaje sigurnosne zakrpe i ne osigurava podršku za njega.

Mada se prestanak podrške za Windowse 7 najavljivao gotovo dvije godine, prema pisanju njemačkog lista Handelsblatt, vladine institucije u toj zemlji još uvijek koriste taj operativni sustav na 33.000 računala, od kojih je oko 20.000 u Berlinu.

Microsoft dakako i za to ima rješenje, pa nudi produženu podršku svima koji se nisu nadogradili na novi operativni sustav i prilagodili mu softver koji koriste, no to dakako naplaćuje.

Produžena podrška za Windowse 7 će tako Njemačku državu koštati oko milijun eura, odnosno oko 25 dolara za svaki uređaj koji će trebati podršku i sigurnosne zakrpe.     

Mada se čini da nema nikakve logike da jedna Njemačka nije mogla nadograditi svoja računala na Windowse 10 ranije, to nije baš tako crno-bijelo, jer tranzicija traži hardversku nadogradnju koju nije moguće izvesti na starim kantama od računala, jer je puno jeftinije platiti produženje podrške nego kupiti nova računala.

U svakom slučaju moramo priznati kako ne bismo nikada rekli da se ovo može dogoditi jednoj od najrazvijenijih država svijeta, no kada znamo da Pentagon još uvijek koristi računala iz vremena ranog hladnog rata, ne bismo se trebali ni ovome previše čuditi.

Bilo bi zanimljivo saznati kako Hrvatska stoji po tom pitanju. Zasad svi o tome šute, što može biti dobro, ali i ne mora.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Windows 7 podrška
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->