Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.01.2020. 13:52

CAPRI 

Testiranje autonomnih shuttleova bez nadzora

Potpuno autonomna vozila za prijevoz putnika testirat će kupci u jednom britanskom trgovačkom centru. 

Testiranje autonomnih shuttleova bez nadzora

Projekt javnog autonomnog prijevoza putnika pod nazivom CAPRI, kojeg u Velikoj Britaniji provodi konzorcij sastavljen od tvrtki i akademskih institucija, ulazi u novu fazu testiranja.

Mali autonomni shuttleovi (ili mini busevi) za prijevoz putnika stižu u trgovački centar The Mall Cribbs Causeway u Gloucestershireu, gdje će od 10 sati ujutro do 16 popodne po prvi puta prevoziti ljude bez ikakvog nadzora od strane ljudi.  

Shuttleovi koriste senzore, radar i računalni vid za navigaciju kroz područja na kojima se kreću pješaci, bicikli i kolica, a nova faza istraživanja osim proučavanja tehnološke strane projekta, uključuje i promatranje reakcija javnosti na autonomni transport uoči prvog testiranja na otvorenim javnim prometnicama koje će se provoditi krajem ove godine.

Za razliku od sličnih autonomnih sustava koji se testiraju u Velikoj Britaniji poput projekta GATEway i Heathrow Podsa čiji shuttleovi razvoze putnike na posebnim cestama u zračnoj luci Heathrow, projekt CAPRI je prvi koji u potpunosti otklanja sustav ljudskog nadzora i donosi punu autonomiju vožnje u javni prijevoz.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->