Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.07.2020. 12:53

Premier League 

Engleski nogometni klubovi pod udarom hakera

Jedan od klubova umalo je izgubio milijun funti kada su cyber hakeri presreli transfer novca.

Engleski nogometni klubovi pod udarom hakera

Britanski nacionalni centar za cyber sigurnost NCSC objavio je izvještaj u kojem ističu da se u posljednje vrijeme pod udarom cyber kriminalaca sve češće nalaze klubovi Prve nogometne lige (Premier League), a hakiranja koja nerijetko rezultiraju krađom novca postala su svakodnevna pojava.

U jednom od najvećih novih incidenata hakeri su umalo ukrali milijun funti, kada je jedan od menadžera jednog velikog neimenovanog kluba online vodio pregovore o transferu igrača i započeo je s prijenosom novca. Zahvaljujući intervenciji banke kod koje klub ima račun, prijenos novca na račun hakera je u posljednji čas spriječen.

NCSC ne navodi koji su klubovi do sada bili pod napadima hakera, ali ističu da je u jednom nedavnom incidentu cyber kriminalcima uspjelo ukrasti 15.000 britanskih funti kada je jedan dužnosnik kluba kupovao sportsku opremu na lažnoj stranici eBaya.

Nije nam poznato jesu li i hrvatski nogometni klubovi zanimljivi cyber kriminalcima. Vjerojatno nisu jer ih većina grca u dugovima i besparici, ali bi se sigurno mogao naći poneki koji ima lijepe svote novca na računu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->