Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Kinezi vladaju na tržištu sklopivih telefona i zaslona
Članak
Objavljeno: 27.11.2023. 18:51

Omdia 

Kinezi vladaju na tržištu sklopivih telefona i zaslona

Čak 16 sklopivih telefona i zaslona lansiranih ove godine proizveli su kineski proizvođači.

Kinezi vladaju na tržištu sklopivih telefona i zaslona

Prema istraživanju Omdia Smartphone Display Intelligence Servicea, 16 od 18 sklopivih uređaja ove godine proizveli su kineski proizvođači pametnih telefona, a 13 ih je usvojilo sklopive telefonske zaslone kineskih OLED proizvođača.

Dodatno, brojne ključne značajke popularne u sklopivim telefonima, kao što su LTPO stražnja ploča, tehnologija bez polarizatora i ultra-tanko staklo, koje se pojavljuju u OLED zaslonima, sada isporučuju kineski proizvođači OLED-a, uz južnokorejske.

Kineske tvrtke BOE i China Star masovno proizvode i isporučuju sklopive zaslone s LTPO stražnjom pločom, tehnologijom bez polarizatora i ultratankim pokrovnim staklom, dok je Visionox također masovno proizvodio sklopive zaslone s LTPO stražnjom pločom i tehnologijom bez polarizatora, ali još nije implementirao isporuku zaslona s ultratankim pokrovnim staklom.

Omdia2

U trećem kvartalu ove godine, isporuke sklopivih telefonskih zaslona BOE-a iznosile su 1,3 milijuna, a China Stara blizu 500 tisuća, dok je Visionox isporučio oko 350 tisuća.

Omdia procjenjuje da će isporuka sklopivih zaslona tri kineska proizvođača OLED-a iznositi približno 3,7 milijuna u 4. kvartalu 2023. godine, a očekuje se da će godišnja isporuka doseći 8 milijuna.

Prema ambicioznim poslovnim planovima kineskih proizvođača pametnih telefona, potražnja za sklopivim telefonskim zaslonima iznosit će oko 14,5 milijuna, s tim da će kineski OLED proizvođači isporučiti najmanje 13 milijuna zaslona kineskim proizvođačima pametnih telefona 2024. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Omdia
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->