Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Hakeri se brinu za privatne podatke zaposlenika Sonya
Članak
Objavljeno: 15.12.2014. 10:03

Hakiranje 

Hakeri se brinu za privatne podatke zaposlenika Sonya

Ekipa hakera koja je nedavno izvršila veliki upad u zaštićene sustave Sony Picturesa, kaže da ne želi kompromitirati njihove djelatnike.

Hakeri se brinu za privatne podatke zaposlenika Sonya

Hakerska grupa Guardians of Peace, koja stoji iza velikog napada na Sony Pictures, do sada je na piratskim stranicama objavila nekoliko neizdanih filmova, no najavila je kako priprema jedan "veliki božićni poklon", u kojem će se naći obilje dodatnih materijala koji su pokradeni sa servera ove velike filmske kompanije.

Kako bi pokazali da se bore samo protiv velikih korporacija, a ne pojedinaca, hakeri su objavili novi post, u kojem kažu da se među tim materijalima nalaze i privatni podaci zaposlenika, pa pozivaju svakog djelatnika tko ne želi da se njegov profil nađe na internetu, da se javi. "Ako ne želite objavu vaših privatnih podataka, recite nam vaše ime i poslovnu titulu (naziv radnog mjesta), kako bismo mogli ukloniti vaše podatke", pišu hakeri, kojima je odjednom jako stalo do zaštite privatnosti zaposlenika.

U ovom trenutku još nije poznato u kojoj je fazi istraga protiv počinitelja ovog velikog hakerskog napada, no stoji činjenica da Sony Pictures očito nije izvukao dovoljno jaku pouku od svojeg "brata" Sony PSN-a, kojem su hakeri prije koju godinu kompromitirali čitavu bazu korisnika i prouzročili velike gubitke, pa možemo reći da veliki dio krivice za ovu "provalu" definitivno pada na njihove sustave i službe zaštite podataka.  

Izvor: re/codeVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->