Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Google izbacio protukinesku aplikaciju iz Google Playa
Članak
Objavljeno: 03.06.2020. 10:05

Remove China Apps 

Google izbacio protukinesku aplikaciju iz Google Playa

Kontroverzna aplikacija je bila najpreuzimanija u Google Playu tijekom proteklog vikenda.

Google izbacio protukinesku aplikaciju iz Google Playa

Kao što nam je svima dobro poznato, u jeku je veliki tehnološki rat američke vlade protiv Kine, na čijem udaru se najviše našao Huawei, a provodi se i velika istraga protiv kineske aplikacije za dijeljenje kratkih videa TikTok, koja bi vrlo lako mogla uskoro biti "banana" iz američkih online dućana s aplikacijama (Apple App Store, Google Play).

Mada je Google morao poštivati nalog Trumpove administracije kojim mu je zabranjeno licencirati Android Huaweiju i nekim drugim kineskim tvrtkama, nije želio da ga se smatra protukineskom kompanijom, pa je odlučio izbrisati iz Google Playa aplikaciju pod nazivom Remove China Apps, koja je tijekom proteklog vikenda bila najpreuzimanija u njegovom servisu.

Proizvođači aplikacije navode da su koristili istraživanje tržišta kako bi otkrivali zemlje iz kojih dolaze aplikacije. Mada ime aplikacije sugerira da briše kineske aplikacije, ona to ne čini, već izlistava aplikacije i uz njih dodaje podatak o zemlji podrijetla te nakon toga sugerira korisnicima koje bi aplikacije trebali izbrisati i omogućuje im njihovo brisanje jednim klikom.

Aplikacija je tijekom dva tjedna od kako je postavljena u Google Play preuzeta više od 5 milijuna puta, a njezin proizvođač OneTouch AppLabs je lociran u Indiji gdje je protukinesko raspoloženje u velikom porastu, pa ne čudi izjava direktora koji kaže da je aplikacija napravljena zbog podrške premijeru Narendra Modiju i njegovom pozivu za samostalnu Indiju.          

Na žalost aplikaciju je Google uklonio prije nego što smo je bili u prilici isprobati i saznati koje su to sve aplikacije "opasne", no poznato je da su se na njezinoj crnoj listi našli TikTok i Xiaomijeva aplikacija Mi Remote.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->