Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Google će koristiti vaše podatke za obuku AI modela
Članak
Objavljeno: 04.07.2023. 15:13

Google AI 

Google će koristiti vaše podatke za obuku AI modela

Googleova ažurirana pravila o privatnosti navode da sada može koristiti javne podatke za obuku svojih AI modela.

Google će koristiti vaše podatke za obuku AI modela

Google je ažurirao svoja pravila o privatnosti kako bi naveo da može koristiti javno dostupne podatke za pomoć u obuci svojih AI modela. Tehnološki div promijenio je tekst svojih pravila tijekom vikenda i zamijenio "modele umjetne inteligencije" za "jezične modele". Također je navedeno da bi mogao koristiti javno dostupne informacije za izgradnju ne samo značajki, već i cjelovitih proizvoda kao što su Google Translate, Bard i Cloud AI.

Ažuriranjem svoje politike Google svima daje do znanja da se sve što javno objave na internetu može koristiti za treniranje Barda, njegovih budućih verzija i bilo kojeg drugog generativnog AI proizvoda koji razvije.

Ova promjena "pravila igre" dolazi u vrijeme kada mnogi kritičari izražavaju zabrinutost zbog toga što tvrtke koriste informacije korisnika objavljene na internetu kako bi poboljšale svoje velike jezične AI modele. Nedavno je protiv OpenAI-ja podnesena skupna tužba, u kojoj ga se optužuje da je skidao "ogromne količine osobnih podataka s interneta", uključujući "ukradene privatne informacije", kako bi trenirao svoje GPT modele bez prethodnog pristanka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->